Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Ik zie je van Matthijs Kleyn

Hoe sterk is de liefde als de ander steeds probeert te vluchten? Vijf jaar na het succes van zijn debuutroman 'Vita' komt televisiemaker en auteur Matthijs Kleyn met een tweede boek: 'Ik zie je'. Een roman over vluchten, vergeten en herinneren, maar vooral over gecompliceerde liefde. Op Hebban een Sneak Preview!

‘Ze zeggen dat je pas een schrijver bent als je tweede boek ook een succes is', zei Matthijs Kleyn (1979) in een interview met HP/De Tijd na het succes van zijn debuutroman Vita. Dit boek werd door iemand bij Uitgeverij Prometheus uit de postvak gevist en gaat over over televisiemaker Hylke die een complexe relatie heeft met de depressieve Vita. De roman was in 2011 de hoogste binnenkomer in de Bestseller 60 van CPNB. Vijf jaar later is het dan zover, op 3 mei verschijnt Kleyns tweede roman, Ik zie je, bij Uitgeverij Meulenhoff. Zal deze roman wederom een succes worden?

Fender, begin dertig, is een nostalgische jongen die tegen beter weten in zijn eigen videotheek runt. Hij leeft voor films en is er heilig van overtuigd dat Elvis nog steeds leeft. Sinds de breuk met zijn ex verwaarloost hij zichzelf. Als Lisa op zijn pad komt, voelt hij zich voor het eerst weer tot leven komen. Lisa is bloedmooi, maar ook gecompliceerd en ongrijpbaar. Vanaf het eerste moment is de liefde tussen Fender en Lisa stormachtig. Terwijl hij een rustig leven leidt en zijn videotheek tevergeefs zo goed mogelijk draaiende probeert te houden, wil zij juist alles uit het leven halen met feestjes, vrienden en drugs.

Alvast wat lezen uit Ik zie je ?

Lees hier een voorpublicatie


Meer veelbelovende romans in mei:

De liefde en de wouden van Éric Reinhardt (3 mei, De Arbeiderspers)
Reinhardt maakt gebruik van drie stemmen om het verhaal van Bénedicte Ombredanne te vertellen, een lezeres met wie hij in gesprek raakt. Bénedicte droomt over een groots en meeslepend leven, maar zit thuis vast in een verstikkende situatie. Waarom blijft ze bij haar man? Waarom blijft ze de schijn ophouden? Haar zus Marie-Claire probeert hier als derde verteller antwoord op te geven.

Moedervlekken van Arnon Grunberg (6 mei, Lebowski)
Roman over de liefde van een zoon voor zijn vader en moeder en vice versa. Een verhaal over twee mensen die niet zonder elkaar kunnen leven en niet dood kunnen gaan zonder elkaar.Dingen die mijn zoon moet weten over de wereld van Fredrik Backman (10 mei, Q)
Het verslag van wankele pogingen van een vader om de wereld uit te leggen aan een tweejarige. "Voor mijn zoon. Ik zeg nu al sorry tegen je. Voor alles wat ik fout ga doen. Voor alles wat ik niet zal begrijpen. Voor de korte broek. Voor het T-shirt met "Bier heeft dit prachtige lichaam gevormd".Tijd van leven van Marcos Giralt Torrente (10 mei, De Geus)
Sinds de dood van zijn vader krijgt Marcos geen letter meer op papier. Totdat hij zijn vader als onderwerp neemt. In zijn memoires onderzoekt hij hoe het kan dat ze op zoveel verschillende manieren vreemden voor elkaar waren. Pas toen zijn vader op sterven lag, ontdekte Marcos dat hun band sterker was dan hij altijd dacht.

Dood van een thrillerschrijfster van Pauline Slot (10 mei, De Arbeiderspers)
Roman over de strijd om aandacht, het verlangen naar erkenning en de sluipmoordernaar die 'de markt' heet, tegen de achtergrond van de crisis in Griekenland. Succesvol thrillerschrijfster Esther Noordvlucht is samen met zes schrijfcursisten die dromen van hun eigen bestseller te gast bij Selma Hoogstins, auteurs van serieuze roman. Esther werkt aan een moordplot, maar vindt zelf de dood. Wat is er met haar gebeurd?

Bekijk de verwachtpagina voor meer verwachte boeken.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Ik zie je van Matthijs Kleyn

 

Gerelateerd

Over

Matthijs Kleyn

Matthijs Kleyn

Matthijs Kleyn (Leiden, 1979) is auteur, televisiemaker en presentator. Kleyn wa...

Gesponsorde boeken