Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Supernova van Peter Römer

In de zomermaanden publiceren we twee keer per week een sneak preview van grote belangrijke romans die binnenkort verschijnen. Maar er verschijnt zoveel moois dat we het niet kunnen laten om soms iets vaker voor te publiceren! Vandaag een extra sneak preview van de nieuwe moordroman van Peter Römer: 'Supernova'.

De familie Römer presteert niet alleen goed op televisie, ook in de boekenwereld boeren de verschillende generaties goed. Zo verscheen in juni nog de debuutroman van Thijs Römer (Weemoedt ) en wordt aankomende maandag het derde deel van zijn vaders moordromans gepresenteerd.Peter Römer schreef de scenario’s voor Baantjer, waarin zijn vader Piet Römer de hoofdrol van rechercheur De Cock vertolkte, en zette de Baantjer-boekenreeks voort na het overlijden van auteur Appie Baantjer in 2010.
In 2012 verscheen Chantage, zijn eerste moordroman met Hanna Vermeer als hoofdpersonage. Römer sleepte hiermee een nominatie voor de Schaduwprijs/Gouden Strop in de wacht. Een jaar later volgde Bedrog, het tweede deel uit de reeks en vanaf maandag (31 aug.) ligt Supernova in de boekhandels.In Supernova wordt het dode lichaam van Youri Paardekoper gevonden. Rechercheur Hanna Vermeer komt er al snel achter dat Youri geen natuurlijke dood is gestorven. Wie had het op deze in zichzelf gekeerde jongen gemunt en waarom? Als blijkt dat Youri de zoon is van voormalig dj en tieneridool Hans Paardekoper, krijgt de moorzaak veel aandacht van de media. Hanna duikt steeds dieper in de zaak en ontdekt meer en meer louche zaken. Betrokkenen blijken onderling met elkaar verbonden door een verleden waarin grenzen straffeloos werden overschreden en waarin bewonderende tienermeisjes een makkelijk slachtoffer waren. Door de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van bekende tv-personages als Bill Cosby, Jimmy Saville en Cliff Richard, is Supernova een zeer actueel boek over hoe diep een ster kan vallen.

Benieuwd naar deze moordroman?

Lees hier een voorpublicatie

Meer lezen? We verloten één hoofdprijs met daarin Chantage, Bedrog en Supernova, gesigneerd door Peter Römer. Daarnaast maken we nog een aantal lezers blij met een exemplaar van Supernova ! Doe mee met de giveaway!

Sneak Preview Zomer

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Sneak Preview: Supernova van Peter Römer

 

Gerelateerd

Over

Peter Römer

Peter Römer

Peter Römer (Amsterdam, 1952) is een Nederlandse auteur en begon zijn carri...


Gesponsorde boeken