Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: 't Hooge Nest van Roxane van Iperen

door Hebban Crew 3 reacties
Voor haar debuutroman 'Schuim der aarde' viel Roxane van Iperen tweemaal in de prijzen; ze won de Hebban Debuutprijs in 2017 en haar roman werd Leesclubboek van het Jaar op Hebban. Nu is ze terug met een aangrijpend literair non-fictie boek getiteld ''t Hooge Nest'. Op Hebban lees je een Sneak Preview.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestieren twee joodse zussen - Jannie en Lien Brilleslijper - een van de grootste onderduikadressen in Nederland: 't Hooge Nest, een villa in het Gooi. Terwijl de laatste Joden in Nederland worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het ging door, pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. Toch wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met een van de laatste transporten in Bergen-Belsen, samen met de familie Frank.


Schrijfster Roxane van Iperen woont in 't Hooge Nest met haar familie en ging op zoek naar de oorsprong van het verhaal rond de villa. Daarvoor kwam ze bloedstollende maar ook aangrijpende verhalen tegen die je in het gelijknamige boek leest.

't Hooge Nest verschijnt op 15 november bij Uitgeverij Lebowski. Op Hebban lees je nu een fragment:

Naar de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: 't Hooge Nest van Roxane van Iperen

 

Gerelateerd

Over

Roxane van Iperen

Roxane van Iperen

Lezer, schrijver van Schuim der aarde (juli 2016)

Gesponsorde boeken