Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Stemweek Kinderjury gestart!

door Hebban Crew 1 reactie
Na tien Leesweken is het vanaf vandaag tijd voor de Kinderjury Stemweek! De komende dagen mogen alle kinderen uit Nederland stemmen op hun favoriete boek uit 2021. De leden van het Kinderboeken Leesteam brachten gisteren de allereerste stemmen uit tijdens een geheime bijeenkomst.

De twee boeken met de meeste stemmen, in de leeftijdscategorieën 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar, winnen de Kinderjury. Dit is de prijs voor het beste boek gekozen door kinderen. Stemmen kan via de online stemtool of via de stembussen op school en in de lokale boekhandel of bibliotheek. Ook via de websites van de merken van strategisch partner DPG Media kan er worden gestemd, waaronder Donald Duck, Tina en Flair. Kinderen die meedoen aan de Kinderjury maken kans op hun eigen lengte in boeken. Eind mei vindt de feestelijke uitreiking plaats op het leesevenement georganiseerd door DPG Media en de CPNB.

Tiplijsten

Vanaf 9 februari liepen de Kinderjury Leesweken. Kinderen hebben in die weken zoveel mogelijk boeken gelezen om zo tijdens de Stemweek een goede keuze te kunnen maken. De speciaal opgestelde Tiplijsten met 25 boeken per leeftijdscategorie konden kinderen daarbij extra helpen. Op alle boeken die in 2021 zijn uitgekomen en geschikt zijn voor kinderen van 6-12 jaar, kan worden gestemd.

Kinderboeken Leesteam

Het Kinderboeken Leesteam bestaat uit twaalf leesgierige kinderen, uit elke Nederlandse provincie één, die het hele jaar actief zijn. Ze geven leestips, doen interviews en zijn het gezicht van de Kinderjury en de Kinderboekenweek. De aankomende dagen zullen Anne-Roos, Azra, Branna, Hadia, Hannah, Howaïda, Lizzy, Mert, Mia, Ruben, Sverre en Tem zoveel mogelijk leeftijdsgenoten enthousiasmeren om te stemmen.

Om de start van de Stemweek kracht bij te zetten kwam het Leesteam gisteren bij elkaar in Het Waterliniemuseum in Bunnik. De kinderen gaven elkaar de laatste tips en bespraken hoe ze andere kinderen enthousiast maken voor het lezen van boeken en hoe ze andere kinderen wijzen op hun stemrecht. Het NOS Jeugdjournaal deed verslag.

Afbeelding: Kinderboeken Leesteam via CPNB

Kinderjury

Alle kinderen in Nederland van 6 t/m 12 jaar vormen samen de Kinderjury en bepalen met elkaar welk boek de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken in ontvangst mag nemen. De Kinderjury is de enige prijs voor kinderboeken helemaal door kinderen zelf bepaald. Na de Leesweken en de Stemweek wordt eind mei de winnaar van de Kinderjury bekendgemaakt in twee leeftijdscategorieën: van 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Stemmen kan op school, via de boekwinkel of bibliotheek en online.

De uitreiking van vorig jaar is terug te vinden op het YouTube-kanaal van de Kinderboekenweek. De Kinderjury wordt georganiseerd met de hulp van partner DPG Media en sponsor NBD Biblion.

Winnaars 2021Over de auteur

Hebban Crew

2541 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Stemweek Kinderjury gestart!