Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

'Stille grond' in de Hebban Thriller Leesclub

Vanaf vandaag is inschrijven mogelijk voor deelname aan de Hebban Thriller leesclub 142. Het boek dat de redactie heeft geselecteerd is: 'Stille grond' van Hilde Vandermeeren.


Stille grond
Glasgow, 1983. Tijdens een stormachtige novembernacht verdwijnt de zesjarige Rosie Thompson uit de slaapkamer die ze deelt met haar tweelingzusje Ruby. Van Rosie ontbreekt sindsdien elk spoor. In dit gebroken gezin groeit Eve op, hun jongere zusje. Dertig jaar later. Eve werkt als hoogleraar wiskunde aan de Universiteit van Glasgow. Haar leven wordt grondig verstoord door een bericht dat door iemand is achtergelaten in de kapel: Het spijt me wat er gebeurd is met Rosie Thompson. Moge God me vergeven. Omdat het politieonderzoek niets oplevert, besluit Eve zelf actie te gaan ondernemen. Het wordt een zoektocht op leven en dood.

Hilde Vandermeeren
Hilde Vandermeeren (1970) is een Vlaamse auteur. Ze studeerde psychologie in Leuven en gaf tien jaar les in het secundair onderwijs. In haar jeugd verslond ze al thrillers en spannende romans. Haar eerste (jeugd)boek verscheen in 2001, waarna ze meer dan veertig kinder- en jeugdboeken schreef. Vele werden bekroond met Nederlandse en Vlaamse literaire prijzen. Vanaf 2006 heeft Vandermeeren van schrijven haar beroep gemaakt. In 2007 werd ze hoofdredacteur van Kits, een actualiteitenkrant voor 10-plussers. In april 2013 verscheen haar thrillerdebuut Als alles duister wordt  bij uitgeverij Q, het thrillerfonds van uitgeverij Querido. Ze won hiermee de Hercule Poirot Publieksprijs 2013, en het boek belandde bovendien op de longlist van De Diamanten Kogel 2013. Eind mei 2014 verscheen haar tweede thriller, De toeschouwers.

Uitgeverij Q stelt 15 leesexemplaren beschikbaar.

Hilde Vandermeeren zal in deze leesclub lezersvragen beantwoorden.

Deelnemen is voor ieder geregistreerd forumlid mogelijk, je kunt je ook inschrijven als je kans wilt maken op een gratis exemplaar van een discussieboek.

Wat moet je doen?

1. Vul alle velden van het digitale inschrijfformulier volledig in.
2. Vul in het opmerkingenveld 1) je leeftijd in 2) waarom je deel wilt nemen aan deze leesclub en 3) is je accountnaam op Hebban anders dan je echte naam, vermeldt dan je accountnaam.
3. Niet volledig ingevulde aanmeldformulieren worden niet in behandeling genomen.

Let op!:

  • De aanmelding sluit op zondag 7 juni 2015 om 24:00 uur. Daarna wordt bekend gemaakt wie een leesexemplaar heeft gewonnen en start de discussieronde Vóór het lezen als de eerste boeken bij de winnaars zijn bezorgd.
  • Van deelnemers die in aanmerking komen van een leesexemplaar, wordt verwacht dat ze aan alle onderdelen van de leesclub actief deelnemen en op de site Hebban.nl bij het discussieboek een lezersrecensie plaatsen.

Over de auteur

Cees van Rhienen

315 volgers
839 boeken
0 favorieten


Reacties op: 'Stille grond' in de Hebban Thriller Leesclub

 

Gerelateerd

Over

Hilde Vandermeeren

Hilde Vandermeeren

Hilde Vandermeeren (°1970) studeerde psychologie en is de meest bekroonde Vlaam...

Gesponsorde boeken