Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Terug naar de natuur met Jacques Hermus

'Het wilde eten' volgt de zoektocht van Jacques Hermus naar écht eten. Naar de kip die zijn vader achter de schuur slachtte, het wilde rukken van de vis aan de lijn, naar de paddenstoelen die zich onder vochtig blad verschuilen en de fazant die in een schuur hangt te besterven.

Jacques Hermus is in zijn nieuwe boek Het wilde eten zowel boer, visser, jager als verzamelaar.
De boer vertelt onder meer over het aanleggen van een moestuin en het houden van kippen.
De visser geeft het volgende advies aan de lezer: Een dagje naar het strand, maar dan zonder parasol. Ga eens met een mand en een netje op jacht naar oesters en krukels, naar krabben en kreeten of naar de schichtige garnaal. Maak op het strand een vuurtje, kook wat zeewater met daarin de vangst van de dag. Pluk zeekraal of wier als zilte zeegroente en serveer alles met een wite wijn. Een dagje aan het strand, maar dan met heerlijk zelfverzameld eten.
De jager geeft een mooie anekdote over prijsschieten op de jaarlijkse kermis.
De exploitant van de schietkraam op de dorpskermis maakte een misrekening. De meeste boerenzonen uit het dorp hadden thuis een luchtbuks. Daarmee schoten we al vanaf onze vroege jeugd op alles wat los en vast zat. Dus we wisten precies wat we moesten doen: als je op het touw schiet waaraan de pluchen beer hangt,moet je mikken op het punt net onder de spijker waaraan het bevestigd is. Daar is de wijkmogelijkheid van het touw het minst en de kracht van het ronde kogeltje het grootst.En dus schoten we op de kermis beren, veel beren.
Tenslotte gaat de verzamelaar het bos in voor het zoeken naar paddestoelen, oftewel 'wild zonder pootjes'.
Voor de lezer die trek krijgt van alle verhalen en de prachtige foto's zijn er recepten opgenomen in dit bijzondere kijk-, lees- en doeboek.Over de auteur

Hebban Culinair

99 volgers
1 boek
0 favorieten


Reacties op: Terug naar de natuur met Jacques Hermus

 

Gerelateerd

Over

Jacques Hermus

Jacques Hermus

Jacques Hermus is culinair journalist van beroep, historicus van opleiding, boer...

Gesponsorde boeken