Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Thriller Leesclub eensgezind over ‘Richting het kwaad’

Van haar boeken zijn wereldwijd meer dan tweeënhalf miljoen exemplaren verkocht in meer dan twintig landen. Viveca Sten wordt stilaan ook in ons land een begrip. De Hebban Thriller Leesclub besprak haar nieuwste thriller ‘Richting het kwaad’.

Is het bloed, of zijn het bloemen? Over wat de rode vlekken/spetters op de cover voorstellen, is men het niet helemaal eens. Een aantal deelnemers aan deze leesclub vraagt zich hardop af wat de toegevoegde waarde ervan is. Het geeft een goedkope indruk waardoor je verwachting van het boek direct al een stuk lager is, merkt zelfs iemand op. De afbeelding van de oever van de Zweedse archipel Sandhamn had wat sommigen betreft volstaan. Het is zo’n beetje het handelsmerk geworden van Viveca Sten: de plaats delict in haar boeken is altijd Sandhamn, zo ook in Richting het kwaad, het zesde deel met inspecteur Thomas Andreasson. Dat Sten al haar verhalen op deze archipel laat afspelen is eenvoudig verklaarbaar. Ze heeft er een vakantiehuis, kent het kortom als haar broekzak.

In Richting het kwaad zit het Andreasson in alle opzichten tegen. Hij moet zijn kerstvakantie afbreken als op het strand voor een hotel een stoffelijk overschot wordt gevonden. Niet alleen moet hij op zoek gaan naar de moordenaar, hij moet ook nog eens toezien hoe zijn jeugdvriendin Nora Linde met zichzelf worstelt en een beslissing moet nemen die haar leven voorgoed zal veranderen. De deelnemers aan deze leesclub weten het boek erg te waarderen, valt tijdens het lezen uit hun commentaar op te maken. Ze zijn het erover eens dat het erg prettig leest, het thema (vreemdelingenhaat) ronduit actueel is, de korte hoofdstukken prettig lezen en dat de plot verrassend is. Hooguit over het aantal personages zijn de meningen verdeeld. Lezer A weet op een gegeven moment niet meer wie wie is, terwijl lezer B graag wat meer personages had gezien. Wel vallen de hoofdpersonages bij vrijwel iedereen in de smaak.

Over op de cijfers die het boek kreeg. Het laagste is een 7,1, het hoogste een 8,5. Het leesplezier rolt ook nu weer als winnaar uit de bus met een zeer verdienstelijke 8,4. Psychologie eindigt met een 7,2 onderaan. De vijf deelnemers die voor het lezen aangaven eerder een boek te hebben gelezen van Sten geven zonder uitzondering Richting het kwaad een hoog rapportcijfer. Het boek geeft zijn geheimen niet snel prijs, wordt gesteld. Het wordt ook maatschappelijk relevant en spannend bevonden, maar misschien nog het meest belangrijk: het Scandinavische sfeertje is voelbaar. Dat Sten haar verhaal rond kersttijd heeft gebouwd, speelt haar extra in de kaart. De lezers van deze leesclub begonnen kort voor de kerst met lezen.

Met een 8,5 toont M. Sterke zich de meest tevreden lezer: “Ik vond het een ontzettend boeiend verhaal, en ik heb het van begin tot eind met volle aandacht gelezen. Ik ben dan ook helemaal tevreden en ga meer boeken van Viveca Sten lezen. Ik ga het boek, of eigenlijk meer de Sandhamn-serie, aanbevelen bij vrienden en familie! Het is een ‘gezellige’ thriller, je houdt er geen nare bijsmaak aan over, maar het is wel ontzettend spannend.”

Het volledige verslag en alle beoordelingen van deze 164e Hebban Thriller Leesclub vind je hier.Over de auteur

Jean-Paul Colin

168 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: Thriller Leesclub eensgezind over ‘Richting het kwaad’

 

Gerelateerd

Over

Viveca Sten

Viveca Sten

Viveca Sten (Bergstedt, 1959) is een vooraanstaande Zweedse advocaat en daarnaas...

Hebban Spots

Hebban Thriller Leesclub

680 volgers

De Hebban Leesclubs gaan verhuizen. Na de afronding van de laatste leesclub op deze pagina, vind je de leesclubs onder het menu-item 'Leesclubs' in het hoofdmenu. Klik op onderstaande link om alle...

Gesponsorde boeken