Advertentie

Hebban vandaag

Column /

Thrillerschrijvers bloggen: Blond vs. donker (66)

Schrijven kan af en toe best eenzaam zijn (oké, soms ook niet, als de personages de hele dag in je hoofd tegen elkaar en jou kakelen), maar over het algemeen gaat het om jou en je computer. En aangezien partners, familie en vrienden ook andere dingen te doen hebben dan naar jou te luisteren, leek het Ingrid Oonincx en Anita Terpstra een goed idee om elkaar als klankbord te gebruiken. Leef mee met de ups en downs in hun schrijverschap en de opofferingen die ze ervoor doen. Maar lees ook over het plezier dat ze hebben in het schrijven en profiteer van de schrijftips die ze tussen neus en lippen door geven. | Een nieuwe blog iedere zaterdag in de oneven weken.

Anita en Ingrid: Wat zijn we trots!

Ingrid is blond, Anita is donker. Ingrid is een fanatieke hardloopster, Anita’s idee van sporten is in joggingpak op de bank zitten. Anita’s derde boek Overmand is net verschenen, Ingrids derde boek Sluipweg verschijnt in het najaar. Ingrid woont in het zuiden, Anita in het noorden.

Tot zover de verschillen. Af en toe moeten we onszelf die voor ogen houden, omdat we voor de rest zo eng veel op elkaar lijken. We zijn allebei bang in het donker, hebben de School voor Journalistiek gedaan, hebben allebei twee zoons en schrijven thrillers. We waren allebei genomineerd voor de Schaduwprijs (niet gewonnen) en de Crimezone Award voor het beste Nederlandstalige debuut (ook niet gewonnen). Allebei bloedjefanatiek als het op schrijven aankomt. Het was door de Schaduwprijs dat we op Facebook in gesprek raakten. En erachter kwamen dat we veel raakvlakken hebben en niet uitgepraat raakten over dat ene: schrijven. Ingrid kwam met het idee om onze conversatie in een briefvorm te gieten en zo werd het Thrillerschrijversblog geboren.

Nu, bijna twee jaar later, is onze baby een heuse peuter. Een peuter die de eerste stapjes gaat zetten op Crimezone. Wat zijn we trots! Want we zijn nog lang niet uitgeluld. Integendeel zelfs. We zijn allebei al driftig aan het werk met boek numero vier en net zoals ieder kind anders is, is dat met boeken ook zo. Nieuwe personages, een nieuw plot, research, tja, een nieuw alles. We wikken en we wegen, worstelen en stellen ons voortdurend vragen. Vragen die we gelukkig aan elkaar kunnen stellen.

Waar je op kantoor naar de koffiehoek gaat voor een praatje hebben wij elkaar gevonden op het Thrillerschrijversblog. En dat betekent niet dat het bij oppervlakkige small talk en een beetje geinen blijft, ook de grotere levensvragen komen voorbij. Bovendien geven we schrijftips en vinden we het ook leuk om jullie vragen te beantwoorden. Kortom: wij geven jullie graag een kijkje in het hectische leven van twee ambitieuze, multitaskende thrillerschrijvers.

Anita gaat in het volgende blog, dat op zaterdag 16 maart verschijnt, in op de vraag wat haar schrijfritme is.

Ingrid Oonincx en Anita TerpstraOver de auteur

Hebban Crew

1911 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Thrillerschrijvers bloggen: Blond vs. donker (66)

 

Over

Ingrid Oonincx

Ingrid Oonincx

Ingrid Oonincx is thrillerschrijver, columnist en communicatieadviseur op een ho...

Anita Terpstra

Anita Terpstra

Anita Terpstra (Hallum, Friesland, 1974) is een Nederlandse thrillerauteur en te...