Anita Terpstra

Artikelen 76 Newsroom 1 Spots 3 beschrijving bewerken

Anita Terpstra (Hallum, Friesland, 1974) is een Nederlandse thrillerauteur en tevens freelance journalist en redacteur. Ze studeerde journalistiek en kunstgeschiedenis. Terpstra's verhalen zijn gepubliceerd in AvantGarde en Lava en werden bekroond in de Trouw-verhalenwedstrijd.

In 2009 debuteerde ze als misdaadauteur met Nachtvlucht, dat genomineerd werd voor de Schaduwprijs (voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut) en de Crimezone Thriller Award. Van haar vierde thriller Anders  (2014) werden de rechten aangekocht door Denoël, een Franse uitgever. Eerder kocht de Duitse uitgever Blanvalet (Random House) al de rechten voor het boek, na een verhitte veiling met andere gerenommeerde Duitse uitgevers. 

Samen met thrillerauteur Ingrid Oonincx startte Terpstra in 2011 op Crimezone.nl (Hebban.nl) de column ‘Thrillerschrijvers bloggen’, waarin de auteurs elkaars klankbord waren voor de ups en downs in hun schrijverschap. In 2015 vonden ze het tijd om afscheid te nemen en hun laatste blog verscheen op 18 april van dat jaar.

Laatste bewerking door Debbie van der Zande op 03/07/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Door lezers

Thriller Café / De winnaar van de Gouden Strop 2017 volgens We Love Crime
08 juni 2017 27 reacties
Thriller Café / Wist je dat? # Nederland
25 februari 2017 8 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken