Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Tip: elke week luisteren naar een ZKV

door Carien Touwen 1 reactie
A.L. Snijders leest iedere zondag zijn nieuwe Zeer Korte Verhaal voor op Radio 4. Inmiddels heeft de auteur tientallen verhalen voorgelezen. Deze verhalen zijn allemaal terug te luisteren via de website van het radiostation. Ideaal als inspiratie om zelf eens een ZKV te schrijven, bijvoorbeeld voor de A.L. Snijdersprijs, waarvoor je nog tot 12 november kunt insturen.

A.L. Snijders is een pseudoniem van Peter Cornelis Müller, een auteur die furore maakte met het schrijven van columns voor Het Parool. Tegenwoordig is Snijders met name bekend vanwege zijn zeer korte verhalen. In 2006 verscheen de eerste zeer korte verhalenbundel met titel Belangrijk is dat ik niet aan lezers denk. Hierin zijn 336 korte verhalen gebundeld. Deze bundel is geïllustreerd door zijn jongste zoon. Hiermee oogstte hij in de media veel lof. In 2010 won hij de Constantijn Hyugens-prijs voor zijn gehele oeuvre.

A.L. Snijders, uitvinder van het Zeer Korte Verhaal (ZKV) leest iedere week een nieuw ZKV voor op Radio 4. De verhalen zijn allemaal terug te luisteren op de website van het radiostation.

Krijg je zin om ook een ZKV te schrijven? Doe het dan snel. Op dit moment is de deadline voor de A.L.Snijdersprijs nog niet verstreken.

De A.L. Snijdersprijs is een prijs voor zeer korte verhalen. Hij wordt voor de tweede keer uitgereikt in november 2014. De organisatie is in handen van AFdH Uitgevers. Het verhaal mag niet langer zijn dan 220 woorden.

Uiterste inzenddatum: 12 november 2014 

Kijk voor meer informatie over deze schrijfwedstrijd in het Hebban Kort overzicht van schrijfwedstrijden voor korte verhalen. Over de auteur

Carien Touwen

52 volgers
190 boeken
1 favoriet
Auteur


Reacties op: Tip: elke week luisteren naar een ZKV

 

Gerelateerd

Over

A.L. Snijders

A.L. Snijders

A.L. Snijders is een pseudoniem van Peter Cornelis Müller, een auteur ...