Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Tomas Ross en Corine Hartman vormen schrijversduo

door Hebban Crew 3 reacties
Tomas Ross en Corine Hartman worden een setje: het schrijversduo Ross & Hartman. De twee schrijven samen aan een thriller met de voorlopige titel 'Doodskopvlinder'. Het boek zal in de zomer van 2015 verschijnen in de fondslijn Tomas Ross Crime, een imprint van uitgeverij Cargo.

Tomas Ross en Corine Hartman corresponderen al langere tijd over het schrijven van thrillers en kennen elkaar uit het vak. ''We hebben allebei veel ervaring en denken en schrijven snel. Wat begon als uitproberen en het heen en weer sturen van ideeën, leidde al snel tot de ontwikkeling van enkele fascinerende personages en een zinderende plot'', aldus Tomas Ross.

''We staan open voor elkaars suggesties en motiveren elkaar om het beste uit onszelf te halen. Het verhaal ontwikkelt zich intussen heel natuurlijk'', stelt Corine Hartman. Cargo-uitgever Melissa van der Wagt is opgetogen. ''Corine en Tomas vullen elkaar perfect aan in stijl en plotopbouw. Ze hebben beiden een grote groep vaste lezers, die we door deze samenwerking hopen samen te brengen. Ik kijk zeer uit naar de verschijning van de snelle en intrigerende thriller die Doodskopvlinder belooft te worden.''

In Doodskopvlinder wordt een special force team bestaande uit zeer uiteenlopende persoonlijkheden ingezet op zaken van groot internationaal belang, waar de reguliere organisaties geen grip op krijgen. Cargo bestempelt het boek alvast als een eigentijdse actiethriller met fascinerende personages en grote actualiteit.

De onlangs zeventig jaar geworden Tomas Ross (1944) balanceert in zijn spannende en gedurfde thrillers op de scheidslijn tussen feit en fictie. Hij won driemaal De Gouden Strop: voor zijn thrillers BètaKoerier voor Sarajevo en De zesde mei. Als scenarioschrijver werkte hij mee aan gelauwerde series als Bernhard – Schavuit van OranjeBeatrix – Oranje onder vuur en de film 06/05 van Theo van Gogh. Zijn laatste boek De tweede november. Wie zat er achter de moord op Theo van Gogh? werd genomineerd voor De Gouden Strop 2014. Op 23 oktober verschijnt zijn nieuwe thriller  De vrienden van Pinocchio.

Voor zijn eigen imprint Tomas Ross Crime selecteert en begeleidt Ross zelf auteurs. TRC-debutant Donald Nolet werd dit jaar bekroond met zowel De Gouden Strop als De Schaduwprijs voor zijn debuut Versleuteld.

Corine Hartman is sinds 2007 fulltime thrillerauteur en debuteerde met Schone kunsten. Ze wordt geroemd om haar harde psychologische thrillers en is doorgebroken bij het grote publiek met haar bloedstollende serie rond de onconventionele rechercheur Jessica Haider, waarvan zowel het eerste deel in 2013 (Bloedlijn) als het derde deel in 2014 (Zielloos) werd genomineerd voor De Gouden Strop. Deel vier, IJskoud, verschijnt in oktober 2014. Corine Hartman is tweemaal bekroond met de Crimezone Thriller Award: in 2011 voor Als de dood en in 2013 voor Bloedlijn.
Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Tomas Ross en Corine Hartman vormen schrijversduo

 

Gerelateerd

Over

Corine Hartman

Corine Hartman

Met meerdere Gouden Strop-nominaties en Hebban/Crimezone Awards in haar bezit, g...

Tomas Ross

Tomas Ross

Tomas Ross (Den Bommel, 1944) is het pseudoniem van Willem Hogendoorn. Hij i...

Gesponsorde boeken