Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Top 3 Kookboeken 2014 van Saskia Balmaekers

In 2014 verschenen tot nu toe een paar honderd kookboeken. De recensenten van Hebban Culinair hebben in een paar maanden tijd zo'n 80 kookboeken gerecenseerd en voorzien van sterren. Komende maand geeft iedere recensent zijn of haar persoonlijke Top 3 Kookboeken van 2014 met een korte toelichting.
Saskia Balmaekers van Ciaotutti.nl koos drie boeken over de Italiaanse keuken als favoriet.


1. The Curious Eater. De geheimen van de Toscaanse keuken - Sofie Delauw en Toni De Coninck
Food blogger en fotografe Sofie Delauw brengt direct vanuit Toscane de mooiste verhalen over dat wat de mensen in deze regio zo verbindt: lekker eten. Met de fijnste adressen voor lunch en diner, maar ook voor lokale specialiteiten als handgemaakte pasta, pecorino en cantuccini.

2. Ristorante Da Gigino - Saskia Schmitz & Hans de Kort
Italië is heerlijk divers. Na Toscane schuif ik het liefst aan tafel in Sorrento, bij de familie van Gigino. In zijn restaurant proef je de smaken van dit zuidelijke stukje Italia, en dankzij zijn kookboek proef je thuis al even voor. Instant zonneschijn!

3. De kunst van de Italiaanse keuken - Massimo Bottura
Deze beroemde chef kookt de sterren van de hemel in Modena. Dankzij de inspirerende verhalen in zijn boek krijg je niet alleen een kijkje in de keuken van Bottura, maar vooral in het hoofd van de chef zelf. Hij ontpopt zich hier en daar tot een ware filosoof en woordkunstenaar, die de sfeer van zijn gerechten treffend kan omschrijven. Je proeft ze alsof ze echt voor je op tafel staan!.



Over de auteur

Saskia Balmaekers

22 volgers
882 boeken
0 favorieten


Reacties op: Top 3 Kookboeken 2014 van Saskia Balmaekers