Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Twitterchat met E.L. James ontspoort

Op maandagavond 29 juni deed auteur E.L. James als onderdeel van de Grey-promotietour een twitterchat onder de hashtag #AskELJames. Naast de geïnteresseerde vragen over personages en plot, werd ze gebombardeerd met hilarische en rake vragen over haar 'Vijftig tinten'-trilogie en opvolger 'Grey'.

Zo werd James gevraagd waar ze een grotere hekel aan had: de Engelse taal of vrouwen. Ook wilde men weten of er een 'safe word' was die gebruikt kon worden om haar te doen stoppen met het schrijven van zulke rotzooi. Grey is een hervertelling van het verhaal vanuit het perspectief van de mannelijke hoofdpersoon in de serie. Nu ze klaar is met dit boek, vraagt men zich af of er ook een editie in de planning zit met het perspectief van Ramsay Bolton, waaruit zou moeten blijken dat hij alleen maar verkeerd begrepen wordt. Ramsay Bolton is het meest gehate personage uit de boekenserie en HBO-serie Game of Thrones. Zijn favoriete hobby is het levend villen van zijn slachtoffers. Een ander opperde een editie vanuit het perspectief van iemand die daadwerkelijk kan schrijven.

Er wordt ook best een beetje meegeleefd met de auteur. Men vraagt of ze een koud bad zal nemen nadat ze op Twitter door en door 'burned' is. En of al die negatieve tweets volgens haar 'abusive' zijn en daardoor misschien wel geschikt voor een romantisch boek. Daarnaast vraagt men zich af wat James' pr-medewerker nu denkt van het plan om een twitterchat te doen en of ze wel wisten wat er dagelijks plaatsvindt op twitter. 

Bekijk meer #AskELJames-tweets of duik zelf even twitter op. E.L. James zal het worst wezen, aangezien haar grijsgetinte zaken uitstekend lopen.

Wat vind jij nou van deze behandeling van een auteur? Ze mag dan een volgens velen vrouwonvriendelijk verhaal hebben geschreven, in niet zo indrukwekkend proza (boel oh's en ah's). Maar is het fout om zo over een 'ander type' liefde te schrijven? Doet James de vrouwenrechten kwaad met haar boeken?Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
410 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Twitterchat met E.L. James ontspoort

 

Gerelateerd

Over

E.L. James

E.L. James

E.L. James werkte tot voor kort als uitvoerend televisieproducent in Londen. Ze ...

Gesponsorde boeken