Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

ValentijnVraag: Wat is jouw favoriete liefdeskoppel uit sf, fantasy of horror?

door Debbie van der Zande 18 reacties
We hebben deze week geen VrijdagVraag, maar een ValentijnVraag. Wie denkt geen liefde te kunnen vinden in de fantastieke genres heeft het grandioos mis. Je wordt er mee om de oren geslagen. En niet alleen met glittervampiers en ruwe-bolster-blanke-pit weerwolftypes.

Al lang voor Vijftig tinten grijs hadden de fantastieke genres dankzij auteur Jacqueline Carey een eigen bdsm-variant. Een belangrijk verschil met de boeken van E.L. James is dat de Kushielboeken van Carey goed zijn geschreven. En jaja, ook normale liefde komt aan bod in de fantasy en sciencefiction. Het is niet altijd tussen man en vrouw en zeker niet altijd tussen mens en mens, maar discrimineren past sowieso niet in de fantastieke genres. Denk aan de Merry Gentry-boeken van Laurell K. Hamilton, seksgodin onder de urban auteurs. Zij trakteerde haar lezers op een tentakelseksscène, zoals je nog nooit eerder had gelezen. Gelukkig gaf Hamilton de scène met de trol een andere wending. Zelfs zij snapte dat niet alles geloofwaardig is. Laurell K. Hamilton is niet van de monogamie, ook in haar Anita Blake-serie heeft hoofdpersonage Anita iedereen (en alles) lief.

Boekenlang dacht ik dat niets en niemand tussen Lan en Morgaine zou kunnen komen en wat Rand doet kan ik niet helemaal meer volgen, want ik heb geen excelsheet bijgehouden (Rad des Tijds). Aragorn vond ik veel beter passen bij Eowyn, dan bij Arwen. Jacob vond ik oneindig veel leuker dan die saaie Edward en wat een gepassioneerde romantiek kan Juliet Marillier brengen.

Wat is jouw favoriete liefdeskoppel uit de fantastieke genres? Je mag ook best een gezellig stel uit een fantasy-, scific- of horrorfilm noemen. Licht je antwoord ook toe, want dit is een dag voor liefdevolle en romantische verhalen.
Over de auteur

Debbie van der Zande

851 volgers
325 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: ValentijnVraag: Wat is jouw favoriete liefdeskoppel uit sf, fantasy of horror?

 

Gerelateerd

Over

Juliet Marillier

Juliet Marillier

Juliet Marillier (Dunedin, Nieuw-Zeeland, 1948) is een Australische  a...