Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Vanaf 21 juli kan je Grey in het Nederlands lezen

Uitgeverij Prometheus heeft bekend gemaakt dat vanaf 21 juli 'Grey', het langverwachte vervolg op de trilogie Vijftig tinten grijs in de winkel ligt. Hierin wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van Christian.
Kan je bijna niet wachten? Lees dan onze tips voor andere minstens zo opwindende en boeiende romans en bekijk de boekenlijst rechts naast het artikel.


Over de Vijftig tinten-serie
Meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren van de Vijftig tinten grijs trilogie betekent dat velen van jullie de serie allang gelezen hebben en dat voor diegenen een beschrijving van de inhoud overbodig zal zijn. Sla in dat geval deze alinea over en ga verder met de volgende alinea. Hier geven we je tips voor opwindende en boeiende romans, zodat je op een aangename wijze de tijd tot 21 juli kunt overbruggen.

In het eerste deel, Vijftig tinten grijs, komt de jonge, onbevangen literatuurstudente Anastasia Steele onverwachts in aanraking komt met de charismatische, mysterieuze miljardair Christian Grey. Ze is direct betoverd door hem, maar probeert hem uit haar hoofd te zetten: hij is te rijk en te hoog gegrepen voor haar. Totdat Grey haar op zoekt en haar geen moment meer met rust zal laten. Steeds dieper trekt hij haar zijn wereld van duistere seksuele fantasieën in. Anastasia geniet aanvankelijk zeer van alles wat Grey haar op seksueel gebied leert en van de luxe en rijkdom waarmee hij haar omgeeft. Maar meer en meer krijgt Grey de verliefde Anastasia in zijn macht. Zijn donkerste en diepste wens: totale controle over haar. Christian Grey is verslavend gevaarlijk.

Vervolgens verbreekt Anastasia in het tweede deel, Vijftig tinten donkerder haar relatie met Grey omdat ze wordt afgeschrikt door zijn duistere geheimen. Ze vertrekt naar Seattle om een nieuw leven op te bouwen, maar haar constante verlangen naar Grey blijft haar gedachten domineren. Wanneer hij haar een nieuw voorstel doet kan ze hem dan ook niet weerstaan. Al snel komt Anastasia meer te weten over het hartverscheurende verleden van de beschadigde en veeleisende Christian dan ze ooit voor mogelijk had gehouden, en wordt ze geconfronteerd met de vrouwen uit zijn verleden. Terwijl Grey worstelt met zijn demonen moet Ana de belangrijkste beslissing van haar leven maken.

In het slotdeel, Vijftig tinten vrij, ontdekt Ana dat haar relatie met Grey voor nieuwe onvoorziene uitdagingen zorgt. Zo moet Ana leren omgaan met Christians extravagante levensstijl zonder haar eigen integriteit of onafhankelijkheid te verliezen, en moet Grey zijn dwangmatigheid zien te bedwingen en de gruwelen uit zijn verleden gaan accepteren. Nu ze eindelijk samen zijn, leven ze in een wereld vol liefde, passie, intimiteit, rijkdom en eindeloze mogelijkheden. Maar juist op het moment dat ze het geluk in handen lijken te hebben, dreigt het noodlot Ana's zwartste nachtmerries werkelijkheid te maken.

Meer opwindende romans voor iedereen die wacht op Grey

De meesteres – Tiffany Reisz
Nora Sutherlin is niet onbekend met erotiek. Ze schrijft er zelf namelijk over. Alleen, haar laatste boek is een stuk serieuzer van toon en het is de vraag of haar veeleisende uitgever het boek wil uitgeven. Hij maakt een beslissing: alleen als het Nora lukt om het manuscript in zes weken te herschrijven, wordt het uitgegeven. Ze gaat de uitdaging aan en ontdekt dat de sessies met de uitgever – die haar in dit proces helpt – vermoeiend, pijnlijk en opwindend zijn.
Klik hier voor het interview met Tiffany Reisz.

Zoete overgave – Maya Banks

Onder het lieve uiterlijk van Faith Malone gaat een vrouw schuil die precies weet wat ze wil: een man die haar neemt zonder het te vragen en aan wie ze zich helemaal kan geven. Wanneer ze agent Gray Montgomery leert kennen, herkent ze in hem onmiddellijk de sterke man op wie ze heeft gewacht. Maar hij houdt haar op afstand; zijn partner is onlangs vermoord en nu is hij volkomen bezeten van wraak.Faith heeft alles wat Gray verlangt in een vrouw, maar Gray wil eerst de moordenaar vinden. Pas als Faith in gevaar komt, beseft hij dat hij alles wil doen om haar te beschermen.
Dit is het eerste deel in de serie De verleiding, tot nu toe zijn er nog drie delen verschenen: Zoete weelde, Zoete verleiding en Zoete verwachting. Het vijfde deel staat op het punt van verschijnen: Zoete bezitting.

Hitte – Lis Lucassen
Onder de hete zon, duizenden kilometers van huis, probeert Lynn Stevens haar leven weer op te pakken om de herinnering aan die ene fatale nacht te vergeten. Ze ontmoet Daan, de jongen met het wispelturige gedrag en de broeierige bruine ogen, die verplicht met zijn ouders op vakantie is. In hem ziet ze haar eigen worsteling weerspiegeld, iedere keer als ze te dichtbij dreigt te komen. Daan houdt er niet van aangeraakt te worden. Maar als hij erachter wil komen welk geheim Lynn met zich meedraagt, betekent dit dat hij zich wel moet blootgeven.

New adult en urban
Andere uitgeverijen pakken het wat subtieler aan. Ze brengen ook erotische romans uit, maar dan onder het genre new adult of urban. Beide gebaseerd op de jongvolwassenen, maar uitgegroeid naar een verhaal dat een stuk meer volwassenheid uitdraagt. Sexy heldinnen, onweerstaanbare vampiers of een lief meisje dat de man van haar leven ontmoet op high school. In dit genre staat erotiek in ieder geval ook centraal. Niet zo heftig als in de Vijftig tinten-serie, maar om SM op een ‘begrepen’ manier neer te zetten, moet je ook wel een meesterschrijver zijn.

Ga voor mij – Jennifer Lynn

De negentienjarige Teresa droomt van een carrière als danseres, maar door een blessure moet ze die droom even on hold zetten. Totdat haar been weer beter is gaat ze naar de universiteit waar haar broer Cam op zit. En hij is niet de enige: ook Jase, met wie ze ooit een verboden kus deelde waar ze graag aan terugdenkt, studeert hier. Meteen als ze hem weer ziet valt ze voor hem, maar hij houdt de boot af. Ze begrijpt niet waarom en dat frustreert haar, want zij kan zich nog moeilijker over hem heen zetten dan over haar blessure. En dat zegt wat. Ga voor mij (Engelse titel: Be with me) is broeierig en meeslepend, precies zoals een new adult hoort te zijn.

Sterrenregen - Colleen Hoover
Dean Holder heeft twee mensen ontzettend in de steek gelaten: zijn zus, Lesslie, en zijn vroegere buurmeisje, Hope. Er flakkert voor het eerst in tijden weer iets van hoop in hem op als hij bij de supermarkt een meisje tegenkomt dat sprekend lijkt op het buurmeisje dat hij jaren geleden voor het laatst heeft gezien. Maar… ze stelt zich voor als Sky. En hoe hij ook zijn best doet, ze lijkt zich hem of hun verleden niet te herinneren. Is dit wel de echte Hope? Op een gegeven moment wordt hij zo verliefd op haar dat hij niet meer weet of hij dat nou wil of niet.

Dit artikel is onder meer gebaseerd op artikelen die Diana van Eynde voor Hebban schreef.

Meevaren op het succes van Vijftig tinten grijs

New adult, erotiek voor de young adultOver de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Vanaf 21 juli kan je Grey in het Nederlands lezen

 

Gerelateerd

Over

Tiffany Reisz

Tiffany Reisz

Met haar serie The Original Sinners heeft Tiffany Reisz verschillende prijzen ge...

Lis Lucassen

Lis Lucassen

Lis Lucassen is het pseudoniem van thrillerschrijfster Olga Hoekstra. Lis Lucas...

Overig

Opwindende en boeiende romans

op 09 juni 2015 door Hebban Crew 52 boeken 4 volgers 0 reacties
Gesponsorde boeken