Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Verfilming Ik ben Pelgrim in aantocht

door Hebban Crew 4 reacties
De Amerikaanse filmmaatschappij MGM heeft van de spionagethriller Ik ben Pelgrim van Terry Hayes de filmrechten verworven. En zoals hij zelf al eerder had aangekondigd zal de voormalig journalist zelf het scenario schrijven.

Ik ben Pelgrim staat al bijna een half jaar in de Bestseller 60. In de vuistdikke thriller verhaalt Terry Hayes over 'Pelgrim', een man die eigenlijk officieel niet bestaat, maar die uitgroeide tot een van de beste spionnen. Hij werkte zich op tot lid van The Division, een soort Interne Zaken voor de geheime diensten van de Verenigde Staten. Deze afdeling is zo geheim dat slechts een handjevol mensen ervan op de hoogte is.

Voordat hij zich nog meer in de anonimiteit terugtrekt, schrijft Pelgrim het ultieme boek over forensische opsporingstechnieken. Het is hetzelfde boek dat Pelgrim een jaar later in een sjofel hotel in Manhattan doet belanden, waar het lichaam van een onherkenbaar verminkt jonge vrouw is gevonden. Het is een moord volgens het boekje. Dat van Pelgrim. Wat begint als een moordonderzoek zonder aanwijzingen, verandert in een klopjacht op een onbekende vijand met duivelse plannen.

Hayes kondigde het eerder al in een interview met Crimezone aan: mocht van zijn debuut een film worden gemaakt, dan is hij degene die het script zal schrijven. ''Ik denk dat ik weet hoe ik zo'n uitgesponnen verhaal kan indikken tot de vereiste lengte van een film. Of dat plezierig werken is? Ik denk het niet. Er zullen eindeloze discussies zijn met de regisseur en de hoofdrolspelers, ik zal veel 'darlings' moeten 'killen' en ik zal een lange tijd ongelukkig zijn.''

Maar nu is Hayes nog vooral in zijn nopjes over de filmplannen. ''Het belangrijkste voor mij was bij het verkopen van de filmrechten welke mensen erbij betrokken zouden zijn'', zegt Hayes. ''Gelukkig bleek het nog beter dan van tevoren verwacht, want ik heb al eerder mogen werken met Gary Barber (MGM-voorzitter) en Jonathan Glickman (MGM-president).'' Hayes, die eerder de scenario's schreef voor films als Payback, Mad Max 2 en Dead Calm, zegt ook bewonderaar te zijn van producent Lloyd Braun.

Volgens MGM-president Glickman heeft Hayes met Pelgrim een personage geschapen dat meer dan een film mee kan. Het is nog niet bekend wanneer de verfilming van Hayes' thrillerdebuut in de bioscoop te zien zal zijn.

Terry Hayes heeft zowel een Brits als een Australisch paspoort. Hij werd geboren op 8 oktober 1951 in Sussex, maar emigreerde met zijn ouders toen hij nog een kind was. Hij begon zijn carrière als journalist bij The Sydney Morning Herald en werd op zijn 21ste al correspondent in de Verenigde Staten. ''Ik ben nooit iets anders geweest dan schrijver'', aldus Hayes. ''Eerst als journalist en correspondent, later als scenarist en nu als romanschrijver. Sinds mijn vijfde wilde ik al schrijver worden en elke dag dank ik nog de goddelijke voorzienigheid dat de dingen zijn gelopen zoals ze zijn gelopen.''Over de auteur

Hebban Crew

1562 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Verfilming Ik ben Pelgrim in aantocht

 

Gerelateerd

Over

Terry Hayes

Terry Hayes

Terry Hayes (1951) is een Britse journalist, scriptschrijver en auteur. Hij begon zijn carrière als journalist in New York, later werkte hij als freelance onderzoeksjournalist, politiek co...