Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Vertaalrechten Pfeiffer, Enquist en Bolt verkocht

Op 13 mei jongsleden werd Ilja Leonard Pfeijffers roman La Superba bekroond met de Libris Literatuur Prijs 2014. Het winnen van deze prestigieuze prijs deed de nodige belletjes rinkelen bij buitenlandse uitgevers.Deze week verkocht uitgeverij De Arbeiderspers zowel aan de Duitse uitgever Aufbau Verlag als aan het Amerikaanse Deep Vellum Publishing de vertaalrechten van La Superba. Ook Italiaanse en Scandinavische uitgevers hebben te kennen gegeven interesse te hebben in het werk van deze auteur.

Ook de vertaalrechten van Anna Enquists roman Kwartet zijn al vóór de verschijning van het boek in juni, verkocht aan Luchterhand Verlag in Duitsland en Actes Sud in Frankrijk. De Arbeiderspers laat weten dat ook in deze roman meerdere buitenlandse uitgevers geïnteresseerd zijn. Zowel La Superba als Kwartet staan al wekenlang hoog in de Nederlandse bestsellerslijsten.  

Van het schrijversduo Britta Böhler en Rodney Bolt, bekend onder de naam Britta Bolt, werden van maar liefst drie romans de vertaalrechten verkocht aan het Duitse Hoffman & Campe. De drie boeken vormen samen de Posthumus Trilogie. Het tweede deel van de reeks, Vastberaden, verscheen ook in het Nederlands.    Over de auteur

Hebban Crew

1669 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Vertaalrechten Pfeiffer, Enquist en Bolt verkocht

 

Gerelateerd