Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Verwacht: Young Adult van eigen bodem

door Diana Mom 1 reactie
Er worden steeds meer goede Young Adult-boeken uitgegeven. Gelukkig maar, want we smullen natuurlijk allemaal van deze fijne verhalen. Maar welke boeken zijn nu echt van eigen bodem? En wat kunnen we van onze eigen auteurs de komende maanden verwachten? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Virus – Mirjam Mous | 16 april 2015
Mirjam Mous is bij veel young adults bekend. Haar boek Boy 7 is dan ook nog niet zo lang geleden verfilmd. Het volgende boek staat al op de planning: Virus.  

Kris heeft Gilles de la Tourette. Hij is met zijn neef op vakantie. Als ze door de bergen rijden, breekt het noodweer uit. Kris’ neef wil stoppen als er opeens een man op de weg verschijnt. Te laat. De jongens vluchten in paniek weg. Ze komen terecht in Odrín, een Spaans bergdorp dat altijd in de schaduwen ligt. De meeste bewoners zijn altijd nors en soms zelfs bedreigend. De twee jongens willen zo snel mogelijk verder reizen, maar het lijkt wel alsof ze door van alles en nog wat tegengehouden worden. Ze besluiten er stiekem vandoor te gaan. Maar het dorp is afgesloten en bewaakt. Waarom? Er heerst een besmettelijk virus in de stad. Niemand mag er in of uit.  

Kiezen in de oorlog – Marte Jongbloed | 30 april 2015
Marte Jongbloed zal nog niet bij iedereen bekend zijn. Wel heeft ze drie andere boeken geschreven. Mijn schuld, Een tiener als moeder en Mijn zus is verdwenen zijn ook van haar hand.  

Kiezen in de oorlog vertelt het verhaal van het leven in de oorlog, van het begin tot de bevrijding. Hoe was het om jong te zijn tijdens de bezetting in Nederland? Hoe was het om lid te zijn van de Jeugdstorm? Of hoe was het om op te groeien in een NSB-gezin? En was het gevaarlijk om in het verzet te gaan? En zo ja, hoe gevaarlijk? En waarom was de Oorlogswinter zo dodelijk? Kiezen in de oorlog geeft antwoord op alle vragen die je nog over de Tweede Wereldoorlog hebt.  

Ik denk dat dit het einde is – Maren Stoffels | 12 mei 2015
Maren Stoffels is net als Mirjam Mous een bekende onder de Young Adult-schrijvers. Ze schrijft naast YA ook kinderverhalen. Haar boeken voor young adults gaan vaak over een maatschappelijk onderwerp.  

Wanneer Lotte een zwerver (Maas) ontmoet in een verlaten nieuwbouwproject vraagt ze zich heel wat af. Hoe komt het dat hij op straat woont? Wat heeft dat te maken met De Dag, waar hij steeds over praat? Maar hoe beter Lotte Maas leert kennen, hoe banger ze wordt. Als Maas haar medaillon te pakken, moet Lotte enorm haar best doen om haar dierbare sierraad terug te krijgen. En Maas, hij wil van de straat af. Hij ontmoet een meisje in een bordeel en wil alles van haar weten. Maar zijn eigen identiteit houdt hij geheim. Maas wil normaal zijn, wil een normaal leven. Maar hoe kan dat als je op straat woont en de winter voor de deur staat?  

Val – Cis Meijer | 23 juni 2015  
Haar debuut Verdoofd werd lovend ontvangen en stond op de shortlist voor de Crimezone|Hebban YA-thriller Award. Er wordt dus veel verwacht van Cis Meijers nieuwste YA-boek Val. De samenvatting is alvast veelbelovend!  

Na de zomer zal Liv naar dezelfde highschool gaan als haar hartsvriendin Sofia, met wie ze haar passie voor adventure climbing deelt. Terwijl Liv de weken aftelt, gedraagt Sofia zich op Skype steeds vreemder. Hun laatste telefoongesprek eindigt in ruzie. Gelukkig ontvangt ze van Sofia een sms’je: ‘ Het spijt me. Alles komt goed.’ Maar dan, een dag later, bereikt Liv het afschuwelijke nieuws dat Sofia is omgekomen bij een tragisch ongeval. Liv twijfelt aan Sofia’s doodsoorzaak. Was het echt een ongeluk? Ze vertrekt naar New York en met gevaar voor eigen leven gaat ze op zoek naar de waarheid achter Sofia’s verdwijning.  

De stad van de alchemist – Natalie Koch | augustus 2015
Bij de echte fans is Natalie Koch natuurlijk geen onbekende. Eindelijk komt na lang wachten deel 3 van De Verborgen Universiteit uit.  

In het voorgaande deel kon je lezen dat Alexa op zoek ging naar de geschriften van de zeventiende-eeuwse magus Morgenstern. Kan zijn muziek de wereld redden? Of zorgt het voor de ondergang? En mag je magie opdringen aan de wereld? Ook als die daar beter van wordt? En welk spel spelen Jeremy Crowley en Augustus Fenrick? Allemaal vragen waar Alexa een antwoord op zoekt. Ander doel: ze wil niet dat de theorieën in verkeerde handen vallen. Maar er is meer aan de hand. Raadselachtige sterfgevallen zorgen voor onrust en rellen breken uit. Ondertussen is Artemis Jones bezig zich te verantwoorden voor dingen die twintig jaar geleden gebeurd zijn en wat is er toch met die zwerver die meer te verbergen heeft dan zijn identiteit?  


Naar welk boek kijk jij het meeste uit? Zet ze alvast op je Wil-ik-lezen-plankje.Over de auteur

Diana Mom

319 volgers
1957 boeken
96 favoriet


Reacties op: Verwacht: Young Adult van eigen bodem

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken