Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Voorleesdagen starten met honderden ontbijten

Politici, burgemeesters, sporthelden, columnisten, actrices, presentatoren, zangers, rappers, voetballers en zelfs een prinses: allen lazen ze vanmorgen vroeg voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen, aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren.

Met deze honderden Voorleesontbijten op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en scholen in het gehele land, met bekende en onbekende Nederlanders, is vanmorgen de 13de editie van De Nationale Voorleesdagen van start gegaan.

Ahmed Aboutaleb, Yvette van Boven, Brace & Yes-R, Aaf Brandt Corstius, Beau Erven van Dorens, Jochem van Gelder, Eberhard van der Laan, Ronald Plasterk, Alexander Pechtold, Lilianne Ploumen, Martin van Rijn, Diederik Samsom, Mathilde Santing, Katja Schuurman, Annechien Steenhuizen, Simon Tahamata en vele anderen lazen voor uit het Prentenboek van het Jaar 
We hebben er een geitje bij!. H.K.H. Prinses Laurentien las vanmorgen voor op basisschool De Ladder in Maarn. De Nationale Voorleesdagen duren tot en met zaterdag 6 februari.

Centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen staat het prentenboek We hebben er een geitje bij!, geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe. Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos het boek als Prentenboek van het Jaar 2016. Daarnaast selecteerde deze jury nog negen andere prentenboeken voor de Prentenboek TopTien voor peuters en kleuters. Zie hier de hele TopTien. De Nationale Voorleesdagen en Het Nationale Voorleesontbijt zijn een initiatief van Stichting Lezen en worden door de Stichting CPNB uitgevoerd.

NPO Zappelin (NTR) zendt op NPO 3 een reportage uit van het Nationale Voorleesontbijt met burgemeester Ahmed Aboutaleb, Lot ‘Sesamstraat’ Lohr en H.K.H. Prinses Laurentien. Zij lezen allen voor uit We Hebben er een geitje bij! Ook is er een vraaggesprek van kinderen van de Basisschool De Ladder in Maarn met de prinses opgenomen. Wie het programma wil zien, moet wel vroeg uit de veren. De reportage wordt zaterdag 30 januari om 06.40 uur uitgezonden en om zondag 31 januari om 08.15 uur herhaald.  


Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Voorleesdagen starten met honderden ontbijten

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken