Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

VPRO maakt televisieserie over Binets bestseller HhhH

De succesroman HhhH van de Franse auteur Laurent Binet (1972) wordt door documentairemaker Roel van Broekhoven namens de VPRO verfilmd, zo meldden VPRO en NRC. De achtdelige serie wordt gepresenteerd door Binet zelf en zal in 2016 op Nederland 2 te zien zijn.

Binet en Broekhoven zullen karakters uit het boek belichten en plaatsen uit HhhH bezoeken in Tsjechië, Slowakije, Engeland, Duitsland en Oekraïne. In 2010 won Laurent Binet met HhhH de Prix Goncourt Du Premier Roman. Het boek werd in Nederlandse vertaling in 2010 uitgegeven door Meulenhoff en ging in Nederland en Vlaanderen maar liefst 150.000 exemplaren over de toonbank. In 2015 verschijnt ook de Hollywood verfilming van de roman.

Over dit boek:


Nazikopstuk Reinhard Heydrich, alias 'de beul van Praag' en 'het blonde beest', is uitvinder en uitvoerder van de Shoah, en een van de wreedste nazi's die het Derde Rijk kende. Hij was de chef van Eichmann en de rechterhand van Himmler. Bij de SS noemden ze hem 'HhhH': Himmlers hersens heten Heydrich. In mei 1942 wordt hij in Praag in zijn open Mercedes getroffen door een granaat.

De gevolgen zijn meedogenloos: de granaat is geworpen door de Tsjechische parachutist Jan Kubis, en als represaille worden twee Tsjechische dorpen met de grond gelijkgemaakt, honderden mannen standrechtelijk geëxecuteerd en duizenden vrouwen en kinderen afgevoerd en vergast.

Alle personages die in dit boek voorkomen hebben bestaan of bestaan nog steeds. Alle feiten die worden verteld zijn waargebeurd. Maar achter de beschrijving van de aanslag vindt een andere strijd plaats: die tussen fictie en werkelijkheid. Laurent Binet voert deze strijd met verve.Over de auteur

Hebban Crew

1673 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: VPRO maakt televisieserie over Binets bestseller HhhH

 

Gerelateerd

Over

Laurent Binet

Laurent Binet

Laurent Binet (1972) is docent Frans aan de Université Vincennes-Saint-De...