Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Leesclubs /

Week van de leesclub | Wat is er te doen?

door Hebban Crew 15 reacties
Iedereen kan lezen met een leesclub. Dat is het motto dat in de eerste Week van de Leesclub centraal staat. Van 28 januari tot en met 3 februari is het zover, dan start de campagne met als doel om lezers te stimuleren eens met anderen over boeken in gesprek te gaan door deel te nemen aan leesclubs. Kijk hier wat de deelnemende organisaties voor je in petto hebben in deze themaweek!

Nieuwe Leesgroepen

Op bijna 100 plekken kunt u zich tijdens de Week van de Leesclub aansluiten bij een nieuw op te richten leesclub. Hieronder ziet u wat voor soort groep er dan wordt opgericht. De oprichtingsbijeenkomsten zijn vrijblijvend en gratis. Aanmelden vooraf is niet nodig. Hebt u belangstelling maar bent u verhinderd? Stuur dan een mailtje naar info@senia.nl. De lijst is nog niet compleet en wordt de komende weken verder aangevuld, en is een week voor de Week van de Leesclub volledig.

Bekijk alle nieuwe leesgroepen

Leesclubs houden Open Huis

In de Week van de Leesclub kun je kennismaken met een leesclub die plaatsen vrij heeft. Hieronder een eerste overzicht van de groepen die hun boekbesprekingen openstellen voor gasten. Met datum en tijdstip waarop ze bij elkaar komen, en het boek dat ze gaan bespreken.

Bezoek een Open Huis-leesclub

Blind Date-leesclubs

Op Hebban gaan we natuurlijk ook weer de beruchte en befaamde blind date-leesclubs organiseren. We geven 15 exemplaren weg van drie titels in verschillende genres voor een dynamische en bijzondere discussie. Je schrijft in op basis van genre, een paar mysterieuze steekwoorden en een smaakmakende alinea.

Hou de Hebban actiepagina in de gaten

Hebban Luisterclub

Ook organiseren we op Hebban wederom een Luisterclub, met behulp van de Hebban Luisterboekenapp.

Hou de Hebban actiepagina in de gaten

Schrijvers in gesprek met lezers

In de Week van de Leesclub gaan enkele schrijvers die populair zijn bij leesclubs in gesprek met hun lezers. Aanmelden kan via deze pagina.

Dinsdag 29 januari én vrijdag 15 februari: geschiedenis in Amersfoort

Luc Panhuysen gaat op dinsdagmiddag 29 januari in gesprek met lezers over zijn boek Oranje tegen de Zonnekoning. Eerder stonden van hem Rampjaar 1672, Een Nederlander in de wildernis, en De Ware Vrijheid, de levens van Johan en Cornelis de Witt op de Senia-boekenlijst

Woensdag 30 januari: biografie/geschiedenis in Hilversum

Jolande Withuis gaat op woensdagmiddag 30 januari in gesprek met lezers over haar boek Raadselvader. Eerder stond van haar Weest manlijk, zijt sterk, het leven van Pim Boellaard op de Senia-boekenlijst.

Donderdag 31 januari: literatuur in Amsterdam

Marijke Schermer gaat op donderdagmiddag 31 januari in gesprek met lezers over haar boek Noodweer.

Zaterdag 2 februari: geschiedenis in Zwolle

Wil Schackmann gaat op zaterdagmorgen 2 februari in gesprek met lezers over zijn boek De Kinderkolonie. Tot een werkzaam leven opgeleid: de wezen van Veenhuizen (1824-1859).

Passend lezen

Lezen kan in een leesclub kan altijd, ook als je blind, slechtziend of dyslectisch bent. Bibliotheekservice Passend Lezen heeft voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing, zoals Audiolezen, Braillelezen, Letterlezen en Combilezen. De collectie van Passend Lezen bestaat uit meer dan 75.000 gesproken boeken. Deze is exclusief beschikbaar voor mensen met een leesbeperking. Eline Hogerheide is klant van Passend Lezen en leest graag boeken. Sinds twee jaar zit ze in een leesclub. Hoe gaat dat als je naar gesproken boeken luistert? Zij vindt het fijn dat  ze volledig kan participeren in een leesgroep. Lees hier het verhaal van Eline.

Bekendmaking Hebban Leesclubboek van het Jaar

De laatste getuige van Frank Krake, het verhaal van en over Wim Aloserij, is Leesclubboek van het Jaar geworden op Hebban, met maar liefst 18 5*-recensies en nog een handvol 4*-waarderingen.

En jij?

Ben jij een leesclubdeelnemer, lid van een (online of offline) leesclub/-groep? Ga je iets leuks doen met je groep tijdens de Week van de Leesclub? Kijk je naar een activiteit van de Week van de Leesclub uit? Vertel het onder dit artikel!

Week van de Leesclub

28 januari tot en met 3 februariOver de auteur

Hebban Crew

2387 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Week van de leesclub | Wat is er te doen?

 

Gerelateerd

Over

Jolande Withuis

Jolande Withuis

Jolande Withuis (1949) was tot 2014 als onderzoekster verbonden aan het NIOD. Ze...

Marijke Schermer

Marijke Schermer

Marijke Schermer (1975) is toneelschrijver. Haar werk werd door verschillende ge...


Gesponsorde boeken