Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Giveaway /

Wie ga jij verrassen met Moderne Kunst Desserts?

door Hebban Culinair 1 reactie
Caitlin Freeman laat in haar boek Moderne Kunst Desserts zien hoe je zelf desserts kan maken in de stijl van moderne kunstwerken van onder meer Piet Mondriaan, Rineke Dijkstra, Frida Kahloo en Henri Matisse.
Wij mogen van uitgeverij Terra Lannoo een exemplaar weggeven. Wie ga jij deze Kerst verrassen met Moderne Kunst Desserts, als je wint?


In een interview vertelde Caitlin Freeman dat de schilder Wayne Thiebaud met zijn schilderijen van taarten haar had geïnspireerd om een bakker te worden. Het boek Moderne Kunst Desserts is te zien als een liefdesbrief aan hem. Haar favoriete taarten om te bakken zijn feestelijke taarten versierd met botercrème, en dat zijn precies de taarten waar Thiebaud om bekend staat. De twee taartliefhebbende kunstenaars hebben elkaar nog niet kunnen ontmoeten, maar Freeman organiseert jaarlijks een verjaardagsfeestje ter zijner eer.

Walter Thiebaud Cakes 1963

"Als kind in de jaren 80 in Ojai, het kleine stadje in Zuid-Californië waar ik opgroeide, droomde ik er nooit van om banketbakker te worden, maar ik was dol op zoet, met een voorliefde voor donuts. Mijn plan om in de voetsporen van mijn grootvader te treden en tandarts te worden, kan door mijn grote voorliefde voor zoetigheid mislukt zijn.
Jaren later, tijdens een excursie naar het San Francisco Museum of Modern Art, stond ik voor het schilderij Display Cakes van Wayne Thiebaud. Toen voelde ik voor het eerst het warme geluk waar ik naar op zoek was..."

Cake Caitlin Freeman in stijl Walter ThiebaudThe rest is history: de desserts van Caitlin Freeman zijn nu wereldberoemd. Ze weet de lezer te boeien met praktische recepten en leuke verhalen over de desserts, de kunstwerken en de kunstenaars. Samen met de afbeeldingen van de originele kunstwerken, vergezeld van achtergrondinformatie, leveren de gedetailleerde, eenvoudig te volgen stap-voor-stap-instructies in Moderne Kunst Desserts inspiratie tot het maken van taarten, koekjes, parfaits en drankjes voor de heerlijkste eetbare meesterwerken. Natafelen wordt nooit meer saai. Zo smaakt kunstgeschiedenis naar meer.

Wil jij deze Kerst iemand blij maken met dit bijzondere boek? Doe dan mee aan de winactie hiernaast!



Over de auteur

Hebban Culinair

95 volgers
1 boek
0 favorieten


Reacties op: Wie ga jij verrassen met Moderne Kunst Desserts?

 

Gerelateerd

Over

Caitlin Freeman

Caitlin Freeman

Caitlin Freeman, patissier, pastry chef in het SF MOMA, was altijd al gefascinee...