Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Wil ik lezen | Jaren van de tijger en meer verwachte boeken deze week

Wekelijks verschijnen er honderden nieuwe boeken. Elke week storten wij ons op die enorme lijst met verwachte boeken en selecteren we boeken waarvan we weten dat onze lezers erop zitten te wachten. Maar we laten ook gewoon lekker onze eigen smaak meewegen en vertellen je naar welk verwachte boek we zelf uitkijken. Veel plezier met deze aflevering van 'Wil ik lezen'.

Let op: het getal achter Wil ik lezen is het aantal lezers dat het boek wil lezen ten tijde van het schrijven van het artikel. Kijk voor de meest actuele stand altijd op de boekdetailpagina van het betreffende boek.     

Jaren van de tijger van Joost van Driel

‘Een roman over de magie van geweld en de kracht van de liefde.' 

Patrick, een jonge onderzoeker aan de universiteit, wordt op straat in elkaar geslagen. Studente Ines schiet hem te hulp en brengt hem in contact met een geheimzinnige Chinese vechtkunst. Hij krijgt les van de charismatische dottore en sluit vriendschap met Steve. Met overgave duikt Patrick in de betoverende wereld vol geweld en levenslust. Maar zijn liefde voor Ines en de eisen van il dottore zetten de vriendschap met Steve onder druk. Patrick zal ingrijpende keuzes moeten maken voordat zijn vrienden hem definitief ontglippen.

Jaren van de tijger vertelt het verhaal van de vriendschap tussen drie jonge mensen en hun verlangen naar een ander leven.   

Bijzonderheden: Met zijn debuutroman In het museum gooide Joost van Driel vorig jaar hoge ogen op Hebban, zowel de leesclubdeelnemers als de clubleden van We Love Lit waren erg enthousiast over dit boek. In het museum werd bekroond met de Accolade Beste Debuut 2017 en genomineerd voor de ANV Debutantenprijs. 

Categorie: Literatuur & Romans | Wil ik lezen: 9 | Verschijnt: rond 12 maart 2018  

Ver van huis van Peter Carey

'Zijn meest ambitieuze roman sinds Het ware verhaal van de Kelly-bende, een nieuw hoogtepunt in het oeuvre van een van de beste hedendaagse schrijvers.'  

Het is 1954. Irene Bobs is een onafhankelijke vrouw zonder enige angst. Boven alles houdt ze van hard rijden. Haar man Titch is de beste autoverkoper van Zuidoost-Australië en samen besluiten ze mee te doen met de Redex Trial, een meedogenloze race rond het continent, over wegen die geen enkele auto kan overleven. Samen met hun navigator Willie Bachhuber, een mislukte leraar met een obsessie voor landkaarten, beginnen ze aan een tocht die hen, zonder enige waarschuwing, ver weg voert van het witte Australië dat ze zo goed kennen. 

Ver van huis is spannend en verrassend, een met zeer veel vaart geschreven verhaal dat de lezer keer op keer op het verkeerde been weet te zetten. Een meesterwerk vol herkenning, over wie we zijn, hoe we hier zijn gekomen en wat we elkaar onderweg hebben aangedaan.

Bijzonderheden: De Australische Peter Carey (1943) won maar liefst twee keer de Man Booker Prize, in 1988 voor Oscar en Lucinda en in 2001 voor Het ware verhaal van de Kelly-bende.

Categorie: Literatuur & Romans | Wil ik lezen: 7 | Verschijnt: rond 15 maart 2018  

Geheimen van Erin Watt

'Geheimen is het derde deel in de verslavende en passionele serie De Royals, van New York Times-bestsellerauteur Erin Watt. Een vleugje Vijftig tinten grijs voor jongeren van 15 jaar en ouder.'

Ella heeft haar hart verloren aan Reed, de aantrekkelijke bad boy van de steenrijke familie Royal. Ondanks al zijn rotstreken gelooft ze in hem. Maar zelfs voor overlever Ella zijn de problemen van Reed en zijn vier broers op zijn zachtst gezegd een uitdaging.

Reed gaat voor Ella door het vuur. Maar om zijn eigen leven en daarmee dat van Ella te redden, moet hij zijn dubieuze verleden achter zich zien te laten. Kan hij dat? En lukt het hen om de geheimen van hun families voor eens en voor altijd te ontrafelen?

Bijzonderheden: 'De Royals'-serie is een internationale hit. De boeken staan al maandenlang in The New York Times-bestsellerlijst en de vertaalrechten werden aan 19 landen verkocht. Achter het pseudoniem Erin Watt gaan twee Amerikaanse schrijvers schuil.

Categorie: Young Adult | Wil ik lezen: 120 | Verschijnt: rond 13 maart 2018

En dit willen jullie lezen

Wil ik lezen: 17

Wil ik lezen: 31

Wil ik lezen: 63

Wil ik lezen: 14

Let op: het getal achter Wil ik lezen is het aantal lezers dat het boek wil lezen ten tijde van het schrijven van het artikel. Kijk voor de meest actuele stand altijd op de boekdetailpagina van het betreffende boek. Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Wil ik lezen | Jaren van de tijger en meer verwachte boeken deze week

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken