Hebban vandaag

Community /

Win vandaag een Boekenbon van 100 euro | Verbeter boekpagina's

door Hebban Crew 71 reacties
Welkom bij de Reading Challenge Kick-Off Weken! Van 1 tot en met 25 januari maak je elke dag kans op een Boekenbon van 100 euro die je mag besteden bij je favoriete boekhandel. Misschien nog wel veel leuker is dat je na deze vijfentwintig dagen alles weet over wat je met en op Hebban kunt. Dat is nog eens een goed begin van het nieuwe leesjaar! Vandaag aandacht voor het verbeteren van boekpagina's.

Boekpagina's verbeteren

Op Hebban vind je miljoenen boeken. De database is enorm. Op een boekpagina staat veel informatie: titel, cover, flaptekst, auteursnaam, aantal bladzijden en meer. Soms mist er een stukje informatie of toont de boekpagina verouderde of foutieve info. De Hebban Crew bestaat uit slechts vijf mensen en kan natuurlijk niet miljoenen boekpagina's beheren, bijwerken en updaten. Daar hebben we jóu bij nodig.

De uitdaging van vandaag
Op elke boekpagina vind je een 'Boekinformatie wijzigen'-button (mits je ingelogd bent). Geef in het formulier goed aan waarom je wijzigingen wilt doorgeven (is het onjuist of mist het?) en wat je rol is (ben je misschien de auteur zelf?). Deze eerste twee vragen worden nog wel eens overgeslagen, dus let daar goed op. Vervolgens ga je naar het stukje informatie dat je wilt wijzigen en geef je daar de juiste informatie in. Handig om te weten: wil je een publicatiedatum wijzigen, klik dan altijd op een dag in het kalendertje dat je te zien krijgt om de datum die je wilt doorgeven vast te leggen.

Voor de dagopdracht van vandaag vragen we je om een wijziging te doen aan een boekpagina. Pak het boek dat je nu aan het lezen bent, net uit hebt of klaar hebt gelegd om te gaan lezen en kijk eens hoe de boekpagina van dat boek eruit ziet en wat je daaraan zou kunnen verbeteren of toevoegen. Alle wijzigsuggesties gaan langs een controleronde van de Hebban Crew en zijn met 1 à 2 werkdagen zichtbaar op de boekpagina. Zijn ze niet zichtbaar na die tijd, dan zijn je suggesties mogelijk geweigerd. De 'Boekinformatie wijzigen'-functionaliteit zit niet in de Hebban Boekenapp.

Let op: wijzig alleen boekinformatie als deze echt niet klopt (en niet alleen om aan deze dagopdracht mee te doen). Een bladzijdenaantal met een verschil van slechts één pagina is niet zinvol. Probeer de boekpagina echt te helpen verbeteren met je wijzigsuggestie.

Heb je een verbetering gedaan aan een boekpagina, klik dan op de link onderaan deze pagina om naar het deelnameformulier te gaan.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Meer inspiratie voor het verbeteren van boekpagina's.

Maak elke dag kans op een Boekenbon van 100 euro en steun je eigen favoriete boekhandel

Vijfentwintig dagen lang maken lezers dagelijks kans op een Boekenbon ter waarde van honderd euro. Deelnemers aan de actie wordt gevraagd hun favoriete boekhandel te noemen waar zij de Boekenbon willen besteden. Hiermee willen we de lokale boekhandel in de schijnwerpers zetten en mee laten profiteren van deze actie tijdens en na de lockdown.
Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Win vandaag een Boekenbon van 100 euro | Verbeter boekpagina's