Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Winnaars Kinderjury: Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing

door Hebban Crew 1 reactie
Thomas van Grinsven & Rutger Vink hebben met hun boek 'De magische halsband' de Kinderjury 2022 gewonnen in de leeftijdscategorie 6 tot en met 9 jaar. In de categorie 10 tot en met 12 jaar wint Kevin Hassing met 'Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken'. De Kinderjury is de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken. Tijdens de Stemweken stemden maar liefst 52.448 kinderen op hun favoriete boek van vorig jaar.

De prijzen werden uitgereikt door presentatoren Rachel Rosier en TikTokker Jasey Harders op de eerste editie van Het Grote Kinderjury Feest. Dat deden zij onder toeziend oog van het Kinderboeken Leesteam en meer dan 100 kinderen in de zaal. Kinderboekenauteur Erik van Os en de jonge dansers van Lucia Marthas Institute for Performing Arts traden op. Na de uitreiking konden de aanwezigen in Bibliotheek Neude in Utrecht op vossenjacht naar bekende figuren uit kinderboeken en was er uiteraard de gelegenheid een handtekening te scoren van de populaire auteurs.

Winnaar 6 tot en met 9 jaar

De magische halsband

Thomas van Grinsven & Rutger Vink
Geïllustreerd door Sabine van der Stadt

In dit eerste deel van 'De avonturen van Rutger, Thomas en Paco' raakt hond Paco vermist. Het is aan Rutger en Thomas om het mysterie op te lossen en Paco te redden. Een vrolijk, hartverwarmend verhaal vol humor, vaart en een vleugje spanning.

Over de auteurs
Rutger Vink (Furtjuh) en Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) behoren tot de grootste YouTubers van Nederland. Ze hebben gezamenlijk meer dan 1,7 miljoen abonnees op hun YouTube-kanalen en hun video’s zijn meer dan 350 miljoen keer bekeken. Samen met hun hond Paco vormen ze een liefdevol gezin. Ze plaatsen familievriendelijke content en maken maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar. Ook offline zijn ze succesvol. Zo hebben ze meer dan 20 theatershows op hun naam staan. De magische halsband is het eerste boek in hun eigen kinderboekenserie 'De avonturen van Rutger, Thomas en Paco'. Het boek verscheen in september 2021 en ging al meer dan 55.000 keer over de toonbank.

Winnaar 10 tot en met 12 jaar

Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken

Kevin Hassing
Geïllustreerd door Linde Faas

Mus en kapitein Kwaadbaard hebben Zeeburgerdam nog maar net bevrijd uit handen van een piratenbende of ze belanden alweer in een nieuw avontuur. In het zeewater drijft venijn: een extreem gevaarlijk goedje dat alles aantast. Het venijn is afkomstig van de Kraken, een gigantische octopus. Mus en haar vrienden maken jacht op het zeemonster. Maar hun zoektocht is niet zonder problemen en de enige die de Kraken ooit heeft gezien, weigert te praten en hen te helpen. Tot overmaat van ramp komt Mus achter een groot geheim…

Over de auteur
Kevin Hassing (1984) is naast auteur ook (stem)acteur. Hij studeerde aan de Toneelschool en Kleinkunst Academie in Amsterdam. Na zijn afstuderen speelde hij onder andere bij het jeugdtheatergezelschap Het Laagland. Hij was op televisie te zien in GTST, Cas en Centraal Medisch Centrum. Ook spreekt hij tekenfilms en luisterboeken in. Zo is hij te horen als Spencer in iCarly, Pablo in Violetta en Dave in Alvinnn and the Chipmunks. In 2020 debuteerde hij met zijn jeugdboek Mus & kapitein Kwaadbaard en de 5 slangen, dat genomineerd werd voor de Hotze de Roosprijs 2021.

Genomineerden

In de categorie 6 tot en met 9 jaar waren naast De magische halsband twee andere boeken genomineerd: De Zoete Zusjes gaan op vakantie van Hanneke de Zoete, met illustraties van Iris Boter en Dwars & Co van Rico Hop, met illustraties van Bas Schel. Naast Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken waren in de categorie 10 tot en met 12 jaar genomineerd: Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de boekenmaffia van Jozua Douglas met illustraties van Geert Gratama en Kopje-onder van Jeff Kinney.

Kinderjury

Alle kinderen in Nederland van 6 tot en met 12 jaar vormen samen de Kinderjury en bepalen met elkaar welke auteurs de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken in ontvangst mogen nemen. Tijdens de Leesweken werden kinderen gestimuleerd zoveel mogelijk boeken te lezen. De Tiplijsten waren hierbij een handvat. Tijdens de Stemweken konden kinderen stemmen op hun favoriete boek. Maar liefst 52.448 kinderen deden mee, een recordaantal.

Auteursafbeeldingen: Thomas van Grinsven & Rutger Vink © Studio Wartenbergh via CPNB / Kevin Hassing © Isabel Sanchez Olid via CPNB.Over de auteur

Hebban Crew

2487 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Winnaars Kinderjury: Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing

 

Gerelateerd