Hebban vandaag

Advertorial /

Ze kwam terug voor wraak... 'Verdronken' is het nieuwste Horrorland-boek

door Hebban Crew 1 reactie
Dit jaar is uitgeverij Kluitman gestart met de spannende serie 'Horrorland' voor lezers vanaf 10 jaar. Het tweede deel in de reeks is 'Verdronken' door K.R. Alexander, waarin een meisje een mysterieus meer in wordt geduwd en verdwijnt, maar de volgende dag gewoon weer op school is. Hoewel... gewoon? Lees een sneak preview van het boek en maak kans op 'Verdronken' in de Hebban winactie.

K.R. Alexander (1986) is het jeugdschrijver-pseudoniem van Alex R. Kahler. Onder deze naam schrijft hij spookachtige horror voor jonge lezers. Hij heeft inmiddels al tien boeken op zijn naam staan, waarvan Het poppenhuis, het eerste boek in de 'Horrorland'-reeks, zijn debuut is in het Nederlandse taalgebied. Nu verschijnt ook het boek Verdronken in vertaling, eveneens in de nieuwe Kluitman-serie. Beide zijn vertaald door Linda Broeder. Ook het volgende deel is al aangekondigd: in november mag je Ik zal je vinden van Daka Hermon verwachten.

'Dit zou wel eens mijn nieuwe favoriete jeugdboekenserie kunnen worden. Verslavend spannend.' – Auteur Chinouk Thijssen

Alexander wist al jong dat hij verhalen wilde vertellen. Hij begon creatief schrijven te studeren op de middelbare school, en studeerde uiteindelijk af met een Masters aan Glasgow University. In totaal heeft hij twintig boeken gepubliceerd, zowel onder zijn eigen naam als onder zijn pseudoniem. Hij maakt zich sterk voor een goede LGBTQ+-representatie in kinderboeken en is bezig met het milieu: voor elk gepubliceerd boek plant hij 500 nieuwe bomen.

Verdronken

Samantha en Rachel waren ooit beste vriendinnen. Wáren, want inmiddels is Samantha een erge pestkop geworden, die Rachel gebruikt om haar huiswerk te maken en Rachel overal de schuld van geeft. Dat ze nu slechte cijfers haalt, dat ze huisarrest heeft, dat haar ouders zo vaak ruzie hebben...

In een moment van pure woede duwt Samantha Rachel in het meer. Het meer staat erom bekend dat kinderen die erin vallen nooit meer teruggevonden worden. Rachel zakt naar de bodem en komt niet meer boven… Ze moet wel dood zijn, dat kan niet anders.

Maar de volgende dag verschijnt Rachel gewoon op school alsof er niets is gebeurd… Rachel is terug, en ze is uit op wraak.

Leesfragment

Heb je de 'Kippenvel'-boeken van R.L Stine verslonden en brand je van ongeduld om erachter te komen wat er precies met Rachel is gebeurd in dat meer? Hieronder vind je alvast een sneak preview van Verdronken. Spreekt het boek je aan? Schrijf je in voor de winactie!

Lees hier de sneak preview

'Ja, ik sta daar te lachen.
Er gaan twintig seconden voorbij.
Het water wordt weer vlak.
Mijn leedvermaak ebt weg.'
Uit: Verdronken

Achter het boek

Op zijn website vertelt Alexander dat hij vroeger nooit had gedacht dat hij horrorverhalen voor kinderen zou gaan schrijven, hij was zelf als kind namelijk over bang voor. 'My biggest fear – besides monsters under the bed and the dark – was dolls. I still sometimes get freaked out by them.' Niet verrassend dus, dat hij met zijn eerste boek Het poppenhuis ook meteen zijn grootste angst in de ogen gekeken heeft.

'I think reading scary books helps us face our fears in a safe, productive environment (after all, we know the book will end and the nightmare will be over!) which makes us into stronger adults.'

Op de vraag welke films en boeken hij als kind eng vond, bekent hij dat hij doodsbang was voor de film Gremlins. Hij kan er zelfs nog steeds nachtmerries van hebben. Het duurde jaren voor hij zich realiseerde dat het bedoeld was als een comedy. Maar hij was dan ook écht overal bang voor: in de videotheek vond hij de filmhoezen van horrors al eng.

'That said, I still watched shows like Are You Afraid of the Dark? and read all of the 'Scary Stories to Tell in the Dark' ... I guess a part of me liked being a little creeped out!'

'Rachel is dood.
Ze komt niet terug.
En ik ben de enige die dat weet.'
Uit: Verdronken

Winactie

Heb je zin in een paar heerlijke uren griezelen of weet je al precies wie je met dit boek een plezier gaat doen? Hebban mag in samenwerking met uitgeverij Kluitman vijf exemplaren weggeven van Verdronken, het tweede boek in de los te lezen 'Horrorland'-reeks voor kinderen vanaf 10 jaar. Kijk snel hoe je mee kunt doen.

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2211 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Ze kwam terug voor wraak... 'Verdronken' is het nieuwste Horrorland-boek

 

Gerelateerd

Over

K.R. Alexander

K.R. Alexander

K.R. Alexander is het pseudoniem van fantasyschrijver Alex R. Kahler. Onder de n...


Gesponsorde boeken