Boek van de week /
Zoeter dan zoet: Atelier Confiserie
In Atelier Confiserie vind je uitsluitend recepten voor het maken van zoete lekkernijen in vele smaken, vormen en kleuren, waarbij kristalsuiker een van de hoofdbestanddelen is. Er zijn recepten opgenomen voor onder andere lolly´s, toffees, drop, fruitjellies, marsepein en truffels. De verschillende technieken, voor bijvoorbeeld tableren en mouleren, worden uitgelegd aan de hand van foto´s en stap-voor-stap instructies. Het lijkt misschien ingewikkeld om zelf snoep te maken maar als je de instructies precies opvolgt en in het bezit bent van een suikerthermometer kan er weinig mis gaan.
Hebban-recensente Caroline Soesbergen was enthousiast over Atelier Confiserie en schreef in haar recensie: “Snoep: Als er iets wat je niet zelf hoeft te maken, maar gemakkelijk kunt kopen…En toch is er een bijzonder plezier te halen uit het koken van je eigen fudge of het kneden van fruitsnoepjes. Het gepruttel, gebubbel en gekraak heef iets magisch, een gevoel dat je niet krijgt door het opentrekken van een zak Venz. Gelukkig is een dergelijke idylle nu dichtbij met Atelier Confiserie van Yasmin Othman; een boek vol snoeprecepten. Haal je suikerthermometer uit de kast, koop een berg suiker en ga aan de slag.”