Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Alex de Jong

Spots 3

Alex de Jong (Kollum, 1967) is een Nederlandse uitgever en schrijver in het thriller-, horror- en fantasygenre. Hij schrijft ook onder het pseudoniem Brad Winning.
Op 36-jarige leeftijd debuteerde hij met 
De raad van zeven, waarmee hij als eerste Nederlandse schrijver (en debutant) de Elf Fantasy Award (beste fantasyboek van het jaar) won. In 2006 behaalde hij zijn tweede succes en wel met de eindoverwinning in de Unleash Award 2006 (beste fantasyverhaal). 

Naast de bestsellers De Raad van Zeven  (fantasyroman) schreef hij Saga Santorian  (een bundel met korte fantasyverhalen). Zijn passie voor fantasy, schrijven en uitgeven bracht hem ertoe in 2004 het kwartaaltijdschrift Pure Fantasy op te richten. In 2012 zette hij hier om financiële redenen een punt achter. Met de in 2009 verschenen thriller/horrorbundel Kwade Geesten  begaf hij zich ook op andere paden van het fantasygenre.

Nieuwste boek

Kronieken v kadhal 2 geb vd magier - Jaap Boekestein Alex de Jong Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Week van het Korte Verhaal: Bundeldebuten
19 februari 2019 5 reacties
Scifi & Fantasy Club / Week van het Korte Verhaal: Verhalenwedstrijden I
15 februari 2019 7 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken