Advertentie

Alexander McCall Smith

Artikelen 1 Newsroom 1 Spots 4 beschrijving bewerken

Alexander McCall Smith (1948) is een Schotse jurist en schrijver. Hij werd geboren in Zuid-Rhodesië, het huidige Zimbabwe. Hij doceerde medisch recht aan de universiteit van Edinburgh in Schotland, voordat hij zich fulltime op het schrijven richtte.

Hij is vooral bekend van zijn serie 'Het beste dames detectivebureau', met personage Mma Ramotswe in de hoofdrol, volgens de uitgever een sublieme mix van optimisme en hartverwarmende gezelligheid. Smith maakte met deze serie tevens zijn schrijversdebuut. Het eerste deel The No.1 Ladies' Detective Agency  verscheen in 1999 en werd naar het Nederlands vertaald als Het geheim van de krokodil. Het boek kreeg in 2004 de Martin Beck Award voor beste naar het Zweeds vertaalde misdaadroman.
In 2013 verscheen het  dertiende deel in de serie: The Minor Adjustment Beauty Salon. Niet alle delen werden naar het Nederlands vertaald. Van de gehele serie over Mma Ramotswe werden wereldwijd meer dan twintig miljoen boeken verkocht. 

Smith schreef nog een groot aantal andere romans, academische geschriften en kinder- en jeugdboeken.

Nieuwste boek

The Strange Case of the Moderate Extremists - Alexander McCall Smith Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Alexander McCall Smith

  Meer artikelen

Hebban Newsroom

  Meer artikelen

Door lezers

Readers Café / Ready to read 2018/3 part four
04 september 2018 1 reactie
Prowisorio Leest / Wist je dat... (7)
22 juni 2016 15 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken