Over bijdehandte tantes en onnozele ooms
Het vijfde deel in de serie rondom het detectivebureau van Mma Ramotswe. Hier krijgt Mma Ramotswe het verzoek van een rijke dame om 4 potentiële huwelijkskandidaten aan een onderzoek te onderwerpen. Maar dat is maar een klein deel van het verhaal. Want Mma Ramotswe is al langere tijd verloofd met Mr. J.L.B. Maketoni en de eigenaresse van de weesboerderij Mma Potokwani en de secretaresse van het detectivebureau Mma Makutsi vinden dat ze nu eens de daad bij het woord moeten gaan voegen.
Het boek is niet zo dik,maar doorspekt met Afrikaanse/Botswaanse ziens- en denkwijzen. Daarbij komen de mannen er maar bekaaid vanaf, terwijl de auteur een man is. Het is een cosy, humoristisch verhaal waar je doorheen vliegt. Al is het wel wennen aan alle namen. Echt een boek om tussendoor eens iets heel anders te lezen.
Het is jammer dat ze zo slecht verkrijgbaar zijn, want het is een uitgebreide serie.
Voor mij 3,5 sterren
Voor mij 3,5 sterren