Van bovenaf zie je alles
In deze Finse thriller krijgt het team van Paula, wat bestaat uit Hallikainen, Renko en de Beer, te maken met een zaak waarin de slachtoffers niks gemeen lijken te hebben behalve de modus operandi, de lichamen zijn opgehangen en daarvoor is een wipwap gebruikt.
In eerste instantie schiet het verhaal alle kanten op. Het verleden van de slachtoffers, van de mogelijke verdachten en van dat van de rechercheurs lopen door elkaar heen. Daarbij heeft Paula nog lichamelijke problemen en lezen we de brieven aan haar zoon die ze heeft moeten afstaan bij zijn geboorte.
Uiteindelijk blijkt dat je van bovenaf alles beter ziet dan wanneer je beneden blijft.
De auteur hanteert een prettige schrijfstijl en doordat het een serie betreft is er veel aandacht voor de karakters van de rechercheurs.
Al met al een prima leesbaar boek
Al met al een prima leesbaar boek