Aangrijpend verhaal van een dappere moeder
Dit boek vertelt het verhaal van Samia Shariff. Al vanaf het moment van haar geboorte werd ze vernederd en gekleineerd. Haar moeder wilde geen dochter omdat dochters een vloek zijn.
Haar Algerijnse familie is rijk, maar haar vader is een tiran en haar moeder is de titel moeder niet waard.
Op haar zevende verhuizen ze van Frankrijk naar Algerije waar het extremisme en terrorisme hoogtij vieren.
Samba wordt uitgehuwelijkt, door haar man mishandeld en verkracht, haar zoon wordt haar afgepakt, ze wordt opgesloten en bedreigd.
Uiteindelijk weet ze uit Algerije weg te komen met haar twee dochters en drie zoontjes maar het duurt nog jaren van wachten, rondzwerven en andere moeilijke omstandigheden voordat ze in Canada eindelijk een thuis vindt.
Ondanks alles wat haar is overkomen redt Samia het om een veilig bestaan op te bouwen voor haar gezin. Dat vraagt om moed en doorzettingsvermogen. En terwijl haar eigen moeder haar verstoten heeft na jaren van geestelijke mishandeling en verwaarlozing vecht Samia al een leeuwin voor haar kinderen die alles voor haar zijn.
Petje af voor deze dappere vrouw en moeder!
"Ooit dacht ik dat ik alles had, maar ik had niets; nu heb ik niet veel, maar eigenlijk heb ik alles, omdat ik mijn vrijheid heb. Alles wat ik had ben ik kwijtgeraakt, om alles wat ik nooit heb gehad te verkrijgen "
Petje af voor deze dappere vrouw en moeder!