Een worsteling op meerdere vlakken
Een zestal gaat op reis om een pelgrimspad te lopen van Frankrijk naar Rome. Wie lopen er mee? Camille is de initiatiefnemer, zij is 49 en gediagnosticeerd met MS. Ze wil naar Rome om bij de paus boete te doen voor een grote zonde. Ze heeft Zoë meegevraagd, haar studievriendin van lang geleden en betrokken bij de zonde. Ook Gilbert, haar man loopt mee. Het huwelijk wankelt. Dan lopen nog mee Martin, Zoë en hij hebben elkaar ontmoet op de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela (de Camino), Bernhard, ook een bekende van de Camino en Martins dochter Sarah.
Een divers gezelschap met elk hun eigen uitdagingen en problemen.
Het verhaal wordt verteld vanuit de perspectieven van afwisselend Zoë en Martin.
Tijdens een pelgrimstocht leert ieder zijn eigen les en verwerkt issues uit het verleden. Dit staat centraal in het verhaal, het is duidelijk dat de auteurs zelf ook pelgrims zijn.
Deze tocht loopt maar deels goed af.
Persoonlijk vond ik de schrijfstijl niet prettig. Regelmatig moest ik teruglezen om te begrijpen wie er aan het woord was. Daarbij vond ik het verhaal wat langdradig, er zat weinig vaart in en veel herhaling.
De ontwikkelingen die de personages doormaken vond ik wel mooi uitgewerkt.
Voor mij 2,5 ster waard
Een divers gezelschap met elk hun eigen uitdagingen en problemen.
Deze tocht loopt maar deels goed af.
De ontwikkelingen die de personages doormaken vond ik wel mooi uitgewerkt.
Voor mij 2,5 ster waard