Een sluw plan
Beth woont nog niet zo lang met haar man Tom en dochtertje Poppy in Lower Tew, een dorp in Engeland. Ze runt er een keramiek café.
Op een dag wordt haar man gearresteerd, hij wordt verdacht van de moord op zijn ex Katie.
Vanuit de perspectieven van Beth, Tom en Katie komt de lezer er langzamerhand achter wat er gebeurd is. Maar er lijkt een mol aan het werk te zijn, en net zoals in
Wie is de mol, niets is wat het lijkt.
De lezer krijgt een langdradig verhaal voorgeschoteld waarin weinig schot zit. Beth is geen aangenaam personage, eigenlijk zijn alle personages vervelend. Op Lucy en misschien Adam na. Beth maakt vreemde keuzes en toont weinig emoties. Er zitten hier en daar ook rare wendingen in het verhaal, en sommige zaken komen ineens uit de lucht vallen.
De schrijfstijl is wel prettig en het boek bestaat uit korte hoofdstukken waardoor de lezer getriggerd wordt om door te blijven lezen. De stijl doet denken aan die van Nicci French. De psychologie is belangrijker dan de gebeurtenissen.
Voor mij 3 sterren waard
Wie is de mol, niets is wat het lijkt.
Voor mij 3 sterren waard