Pas op met het installeren van apps

Marina67 14 januari 2026
Als je dit verhaal hebt gelezen dan denk je wel 2 keer na voordat je nog een app installeert.
Hadden Abby en Brandon dat ook maar gedaan toen ze op aanraden van een relatietherapeut de Sugar & Spice app installeerden. Wat begint als een avontuurtje om hun relatie wat te verbeteren eindigt in een nachtmerrie.
De app neemt hun hele leven over waardoor ze in een rollercoaster van criminaliteit terecht kunnen waar ze niet aan lijken te kunnen ontsnappen.

Laat dit boek een waarschuwing zijn voor de digitale wereld waarin we leven. Overal waar je komt zijn mensen bijna alleen nog maar bezig met hun apparaten. Scholieren praten niet meer met elkaar, maar snapchatten terwijl ze naast elkaar zitten. Je telefoon is je agenda, je portemonnee, je bank, je connectie met de omgeving. Iedereen staat altijd aan. Alles is met alles verbonden en dat wordt smart genoemd. Maar hoe veilig is dat eigenlijk? Hebben mensen nog privacy? Ondanks dat je jezelf dat soms wel afvraagt is het toch moeilijk om offline te gaan. Zelfs tijdens het typen van deze recensie ben ik online, en waarom schrijf ik een recensie? Zodat anderen weer kunnen opzoeken of dit boek de moeite waard is om te gaan lezen. Is dat nou echt belangrijk?
Afijn, dit boek geeft genoeg stof tot nadenken.

Is het dan een goed boek? Nou aan de schrijfstijl ligt het niet. J.D. Barker kan wel schrijven. En weet de vaart erin te brengen en te houden. Maar eerlijk gezegd vond ik het eerste deel afschuwelijk en ik had het bijna weggelegd. Maar toen werd het spannend en las ik toch door. Vervolgens werd het ongeloofwaardig en was ik blij dat het uit was. Eindelijk verlost van deze nachtmerrie.
Kortom, mixed feelings en daarom een gemiddelde van 3 sterren

Meer recensies van Marina67