Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Greet Ilegems Auteur

Hebban-auteur


93 lezers volgen deze auteur

Greet Ilegems

Artikelen 2 Spots 10

Greet Ilegems (1985) is een creatieve duizendpoot met een passie voor wetenschap. Ze behaalde het diploma van burgerlijk ingenieur (Master of Science) aan de KU Leuven en bekleedt momenteel een verantwoordelijke positie binnen een internationaal technologieconglomeraat in de regio Brussel. Daarnaast is ze auteur, uitgever, ondernemer en gepassioneerd natuurfotograaf. Tijdens haar studies werkte ze als professioneel model en was ze actief bij de studentenvereniging van de faculteit. Als kind verzon ze elke avond voor het slapen gaan een nieuw verhaal en dat is ze blijven doen. Fantasie is haar ontspanning en schrijven is een van haar grote passies, met een uitgesproken voorkeur voor romance en sciencefiction. Maatschappelijk relevante thema’s staan centraal in haar oeuvre en vormen haar grootste drijfveer bij het schrijven. En zo ontstond in januari 2009 een verhaal dat haar sindsdien niet meer losliet. Meerdere jaren lang schreef ze, tijdens de weekends en op vakantiedagen. In 2015 bracht ze haar debuutroman, De nieuwe wereld, uiteindelijk volledig in eigen beheer op de markt. Het boek wordt aanbevolen door onder andere de Nederlandse Bibliotheek Dienst Biblion en werd door de jeugdredactie van Young Adult Books opgenomen in de internationale YA-boeken top tien van het jaar 2015. Het verhaal speelt zich af in een fictieve wereld en snijdt thema's aan zoals pesten, armoede en hoe hard mensen voor elkaar kunnen zijn. Ook sciencefiction elementen komen aan bod. In december 2017 verscheen het tweede boek in de Hybrid-reeks, De kleuren van het licht. Greet Ilegems heeft intussen ideeën klaarzitten voor nog vier vervolgdelen.

Nieuwste boek

De kleuren van het licht - Greet Ilegems Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Greet Ilegems

Eigenwijze selfpubbers #3: Greet Ilegems
09 augustus 2015 5 reacties
  Meer artikelen

Door lezers

Nederfantasy Café / Overzicht Nederfantasy
20 oktober 2019 30 reacties
Scifi & Fantasy Club / Uncovered #4
03 juni 2018 2 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Greet Ilegems