Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

James M. Cain

beschrijving bewerken

James M. Cain, voluit James Mallahan Cain (1892-1977), was een Amerikaans romanschrijver, scenarist en journalist. Hij debuteerde in 1934 met The Postman Always Rings Twice, een fatale liefdesgeschiedenis en een voortreffelijk voorbeeld van de onder invloed van Ernest Hemingway ontstane ‘tough novel’. Het boek werd bewerkt voor toneel (1936) en zelfs voor opera (1982). Het werd niet minder dan vijf keer verfilmd, de laatste keer in 1981 met Jack Nicholson en Jessica Lange in de hoofdrollen. Ironisch detail: de titel van het boek slaat niet op de inhoud, maar op de talrijke keren dat het manuscript werd teruggestuurd alvorens uiteindelijk gepubliceerd te worden. Ook zijn daaropvolgende boeken werden verfilmd, maar zijn latere werk haalde nooit meer het niveau van zijn debuut.

Nieuwste boek

Griezelen voor gevorderden - Clive Barker David Ely ... Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken