Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

J.D. Robb

Spots 8

J.D. Robb (Silverspring, Maryland, 1950) is het pseudoniem van de Amerikaanse bestsellerauteur Nora Roberts (geboren Eleanor Marie Robertson). Ze schreef al meer dan tweehonderd boeken, vooral in de genres 'liefdesroman' en 'romantische thriller'. Wereldwijd werden rond de vierhonderd miljoen boeken gedrukt en in vijfendertig talen vertaald.

De auteursnaam J.D. Robb ontstond in het voorjaar van 1995, toen Roberts' eerste boek Naked in death  (Vermoord naakt ) onder dit pseudoniem in de boekwinkels lag. Met haar Inspecteur Eve Dallas-serie creëerde ze een ijzersterke combinatie van politieroman en liefdesverhaal. Deze  'In Death'-serie omvatte in 2014 al bijna vijftig delen. J.D. Robb mag zich verheugen in een grote schare fans. Dit scheen uitgeverij Meulenhoff Boekerij te begrijpen en te waarderen, want in rap tempo werd vanaf 2014 een groot deel van de serie in Nederland uitgegeven. 

De Inspecteur Eve Dallas-serie werd tweemaal bekroond met de prestigieuze Romance Writers of America RITA Award: in 2006 voor deel twintig in de reeks, Survivor in death, en in 2012 voor beste auteur van romantische thrillers.

Door lezers

Thriller Café / Begin jij ook graag bij het begin?
16 maart 2018 24 reacties
Fabulous Feelgood! / Challenge Categorie #41 - Lees een griezelig boek
06 februari 2018 9 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken