Een volgende vraag is hoe je iemand overhaalt om voor u een moord te plegen.
Kaft heeft geen enkele link met verhaal.
De oorspronkelijke titel, strangers in death, en de titel hebben geen link met elkaar. Zij hebben zelfs geen link met het verhaal.
Wat mij wel opviel was: het boek is uitgeven in 2008 en in 2023 voor het eerst vertaalt. 15jaar later alhoewel de schrijfster bij de uitgeverij zeer goed gekend is.
Reeds alle boeken van haar zijn daar vertaalt als ook haar boeken onder de naar Nora Roberts.
Wat wel knap is, is dat men op de eerste bladzijde een personeelsdossier krijgt van Eve Dallas.
Toch vreemde zaken voor een politieroman.
1/Eve haar echtgenoot gaat mee op toer alhoewel hij geen politieagent is.
2/Eve werkt veel van thuis uit en er zijn regelmatig werkvergaderingen bij haar thuis. Komt niet veel voor.
3/ de relatie tussen Eve en echtgenoot is bijzonder goed. Meestal zijn inspecteurs gescheiden.
Voor een verhaal in New York komt coca cola niet voor maar Pepsi. Een leuk gegeven.
Bladzijde 327: Ava zei dat ik haar man moest doden omdat zij de mijne had vermoord.
Doet me denken aan Moorddeal van Steve Cavanagh.
Eve pakt het wel goed aan.
Stap voor stap bouwt ze haar theorie op.
Het thema is wel mooi gevonden voor het verhaal.
Naar het einde werd het wel spannend.
Toch vreemde zaken voor een politieroman.
1/Eve haar echtgenoot gaat mee op toer alhoewel hij geen politieagent is.
Doet me denken aan Moorddeal van Steve Cavanagh.
Eve pakt het wel goed aan.
Stap voor stap bouwt ze haar theorie op.
Het thema is wel mooi gevonden voor het verhaal.
Naar het einde werd het wel spannend.