De natuur gaat hoe dan ook haar gang, dag na dag, en de klok tikt door.

hugo van der wildt 07 januari 2026
Een zeer mooi kaft die zeer goed past bij het verhaal.
Een titel die zeer duidelijk is en zelfs iets teveel zegt.
Moon haar titel van haar recensie is de nagel op de kop.
Eva vergelijken met Miss Marple. Niet in dit verhaal. Miss Marple heeft steeds woorden met de rechercheur.
Eva is veel: kunstenaar, voorzitter van de streekmarkt, eigenaar van een galerij en bijna vrijwilliger in het zorghotel.
Zij is het aanspreekpunt, klankbord voor de ouderen die daar verblijven en wachten op die ene dag.
We mogen de hond Does niet vergeten want deze ziet u als lezer echt door het verhaal lopen.
De rust in het zorghotel wordt verstoort door een lijk in de tuin.
Moord of een ongeluk.
Een tweede slachtoffer buiten het zorghotel maat juist voor de opening van de streekmarkt is iets teveel en rechercheur, Ton, Hoikind, doet zijn intrede.
Gaat hij de puzzel kunnen oplossen.
Om terug te komen op Moon's titel: de lezer in de greep.
Mooie teksten waar de lezer eens kan over nadenken:
- de natuur gaat hoe dan ook haar gang, dag na dag, en de klok tikt door.
- het is bijna cru om ons terug te laten gaan naar vroeger. Het maakt de realiteit onverdraaglijk.
Deze teksten, mooi verwerkt in het verhaal, doen een cosy crime, thriller of spannend verhaal stijgen naar een hoger niveau.
Dus zes sterren!!!!!!
Dus zeker een aanrader.
Proloog misschien overbodig maar epiloog is zeker op zijn plaats al hoewel ik meestal tegen een epiloog ben.
plot:5
leesplezier:6
spanning:6
originaliteit:6
Veel leesplezier met duizendpoot Eva.

Meer recensies van hugo van der wildt