Als ze diep genoeg inademde, kon ze de dood ruiken. Die van toen en die van nu.

hugo van der wildt 03 februari 2026
Vreemde kaft voor dit verhaal.
Titel? Oorspronkelijk titel their cold hearts. Misschien beter: Emilia.
Een zeer goede politieroman met als thema, een groot maatschappelijk thema: daklozenopvang en samengevat in deze zin: we willen geen zwervers op straat, we wensen iedereen een dak boven het hoofd, maar not in my backyard.
Gina Harte, inspecteur en oma, moet een moord in een opvanghuis gaan onderzoeken. Hierdoor komt de relatie, moeder/dochter onder druk te staan. Een tweede item waar de lezer niet naast kan kijken..
Een tweede moord drijft de spanning op en Gina krijgt een moeilijk. Zij moet zich inwerken in het wereldje van de daklozen wat niet eenvoudig is.
De dader geeft de politie toch bepaalde info zodat er toch licht komt aan het einde van de tunnel.
De motivatie van de dader is te begrijpen maar zijn reactie gaat over de rode lijn..
Het maatschappelijk thema tilt dit spannend verhaal naar een hoger niveau.
Een aanrader die steunt op twee pijlers: het verleden en de daklozenopvang.
plot:6
leesplezier:5
spanning:6
originaliteit:6
Veel leesplezier met Gina Harte als inspecteur en oma.

Meer recensies van hugo van der wildt

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.