Deze zaak leidt ons af van ons oorspronkelijke doel: de moordenaar van Louviec.

hugo van der wildt 26 januari 2026
De kaft en de titel zal men begrijpen na het lezen van het boek. Zij hebben eigenlijk niets met thema van het verhaal te maken. Daarom het boek lezen.
Bretagne, Loiviec, 9 km van Combourg.
Er is een geest, de Manke, van een 18eeuwse graaf(?). 14 jaar geleden hetzelfde verschijnsel, gevold door een moord.
Nu ook doden, 2 stuks.
Commissaris Adamsberg, krijgt van hoger hand de opdracht omdat uit te zoeken en zijn vriend Matthieu, ook commissaris te helpen.
Snel heeft men een vermoedelijke dader, Josselin, nazaat van Chateaubriand, maar even snel verdwijnt hij van de lijst van verdachten.
De moordenaar kent niet van ophouden. De burgemeester en de dokter moeten er ook aan geloven.
Door deze onderzoeken komt er nog een oud geval aan de oppervlakte.
De commissaris moet nog een bende oprollen zodat de aandacht wat verwater naar de dader van de moorden.
Toch blijft hij bij de les en kan hij de dader vatten.
Het motief van de dader is te begrijpen maar geeft hem geen recht om over te gaan tot moorden.
Aangrijpen, spannend en een aanrader.
plot:5
leesplezier:5
spanning:5
originaliteit:5
Veel leesplezier met Adamsberg en zijn collega 's en de zoektocht naar de geest, de Manke, en de moordenaar in Loiviec.

Meer recensies van hugo van der wildt