Verlossing

A van Steeg A van Steeg
27 mrt 2024

Verlossing is alweer het 27deel in de Eve Dallas-serie. J.D. Robb het pseudoniem van Nora Roberts laat zien dat ze nog steeds ideeën heeft voor de zeer getalenteerde Eve Dallas. Dit keer krijgt ze te maken met twee afzonderlijke moorden die haar direct op scherp zetten. Maar hebben de zaken met elkaar te maken en zo ja, op welke wijze?

In Verlossing wordt de lezer direct geconfronteerd met de moord op pater Miguel Flores die tijdens een begrafenisdienst van een bekend persoon binnen de gemeente dood neervalt. Hij blijkt te zijn vergiftigd, maar waarom juist tijdens deze dienst en vooral wie wilde hem dood hebben? Eve Dallas ontdekt al snel een verwijderde tatoeage die van een bende blijkt te zijn geweest en vermoed al snel dat Flores niet de persoon was waar hij zich voor voordeed. Maar wie is hij dan wel? Als er daarna een nog prominentere man wordt vergiftigd lijkt Dallas twee zaken te onderzoeken heeft met dezelfde insteek. Maar hebben ze met elkaar te maken? Zal ze achter de waarheid komen van de dode mannen en waarom is verraad en verlossing belangrijke pijlers binnen dit verhaal?

Verlossing is dan al wel het 27ste deel in de Eve Dallas-serie, het is prima los te lezen van zijn voorgangers. Robb weet de lezer heel gemakkelijk door het verhaal heen te leiden ook al speelt het zich in de toekomst af. Echt heel spannend is het geheel niet en het leest met momenten bijna als een roman met extra spanning. Dat maakt dat ik ook niet verder kom dan een gemiddelde beoordeling. Ik had graag net wat meer spanning en snelheid gezien binnen het verhaal. Het sluimert nu vooral aan en dat haalt de snelheid wel ut het verhaal. Gelukkig zijn de personages interessant en boeiend waardoor je wel door wilt blijven lezen.

Al met al is Verlossing een vermakelijk boek voor tussendoor. Het had net dat beetje extra mogen hebben om nog meer leesplezier te mogen beleven. Ik hoop dat Belofte wel meer spanning mag kennen. Het boek ligt in ieder geval klaar om gelezen te worden. 3.5 sterren voor Verlossing.

Meer recensies van A van Steeg