Wat is het echte verhaal van de stalker? (3.5*)

A van Steeg 30 december 2025
Slaap zacht is het nieuwste boek welke is uitgekomen in Nederland. Een boek waar ik reikhalzend naar uit keek. De vorige boeken van haar las ik meestal met plezier. Zal ze mij met Slaap zacht opnieuw fijne leesuurtjes geven?

Elle Nugent is een beginnende twintiger als ze een vrouw in een auto ziet stoppen en niet veel later hoort dat ze is overleden. Ze weet zeker wie de dader is en doet er dan ook alles aan om de dader bij de politie in beeld te houden. Maar haar gedrag gaat zo ver dat Brett, de dader volgens Elle, bij een ongeluk waar ze in de buurt is, verongelukt. Haar wereld wordt een grote chaos en als ze de kans krijgt om ver weg een nieuw leven op te starten met een andere naam, pakt ze deze kans aan. Vanaf nu heeft ze Nell Masters en haar leven lijkt goed, zeker nu ze een nieuwe liefde heeft. Maar waarom wordt ze nu opeens gevolgd en bedreigd? Wie heeft het op haar voorzien?

Slaap zacht is een boek die ik het liefst direct wilde lezen toen ik hem ontving. Toen ik de tijd had, duurde het een paar dagen voor ik echt genoot van het verhaal. Ik kwam er niet lekker in en legde hem steeds op zij. Rond de kerstdagen besloot ik het boek van het begin af aan opnieuw op te pakken en toen had ik hem zo uitgelezen. Ik miste de direct onderhuidse gevoel die ik eerder wel ervaarde bij haar boeken. Slaap zacht is een sterke psychologische thriller die de lezer lange tijd in het ongewisse houd wie de dader is. Ik had het dit keer niet in de gaten dus dat was echt een pluspunt voor mijn leeservaring.

B.A. Paris is een auteur die een ster is in het schrijven van psychologische thrillers. Ik vind Slaap zacht niet haar beste werk, maar uiteindelijk genoot ik wel van haar nieuwste werk. Ik hoop dat er nog veel boeken vertaald mogen worden. Ze weet met een vlotte pen en veel verdenkingen de lezer mee te laten puzzelen naar de dader. Ik houd van zulke boeken.

Slaap zacht is een fijn verhaal geworden waar ik stiekem iets meer van had gehoopt. Misschien ook omdat ik niet direct in mijn leesflow kwam. Ik geef daarom ook dit keer een iets lagere beoordeling en kom uit op 3.5 sterren.

Meer recensies van A van Steeg