Sterk begin van deze nieuwe Scandi-thriller serie

A van Steeg 28 januari 2026
Lina Bengtsdotter is een auteur waarvan ik altijd graag haar boeken lees. Nu brengt ze met De raaf een nieuwe serie uit met rechercheur Sakka Pienni in de hoofdrol. De cover kent al een prachtig beeld en ik hoopte dat dit ook voor de inhoud zou gelden. Ben ik enthousiast over het begin van deze nieuwe serie?

Wanneer de 37-jarige Sakka belast wordt met een zaak op een jonge net bevallen moeder, komt ook haar eigen leven steeds naar boven. Ze is gevoelig om bipolair te raken en dit is een geheim waar maar weinig mensen weet van hebben. Haar vriend zou graag een gezin willen stichten, maar Sakka verdiept en verzand in de nieuwe zaak. De man van het slachtoffer is een rijke man die graag naar zijn eigen leidt. Maar als uit onderzoek blijkt dat hij al een zoon uit een andere relatie heeft, wil Sakka graag ook hen spreken, Maar de moeder blijkt voor Sakka een confronterende uitwerking te hebben. langzaamaan komt het team van Sakka een motief op het spoor die veel dieper ligt dan zo op het eerste oog lijkt. Maar kan Sakka de zaak oplossen voor er meer slachtoffers vallen?

Bentsdotter heeft het De raaf opnieuw geflikt om een nieuwe serie te schrijven die heel vlot wegleest en intrigerende personages een podium te geven. Vanaf het begin zat ik lekker in het verhaal en wilde ik weten wat de raaf te maken hadden met de moord. Want het verhaal die af en toe te lezen is vanuit het verleden lijkt in het begin vaag, maar is zo goed verweven door het verhaal dat ik na het lezen nog enthousiaster werd over de uitwerking van het geheel. Omdat Sakka een rugzakje heeft, maakt dat je graag meer over haar wilt weten. Hierdoor heeft de auteur ook nog eens veel open eindjes voor de vervolgdelen om hierop verder te gaan.

Doordat De raaf een echte Scandinavische thriller is, was ik natuurlijk verwend om dit boek te mogen lezen. Ik ben groot fan van dit genre en ik keek uit naar deze nieuwe serie. Nou ik kan zeggen dat ik echt verwend ben met dit verhaal. Ik wilde continue verder lezen omdat ik wilde weten wat nu achter de moord op deze jonge moeder ten grondslag lag. Ik kan zeggen dat ik echt mooi leesuurtjes heb gehad. Het is een vlot geschreven verhaal met interessante personages en een goede setting. Ik geef De raaf 4 volle sterren.

Meer recensies van A van Steeg