Totaal overboord is een heerlijk verhaal
Totaal overboord is het tweede boek van Katelyn Doyle die in Nederland is uitgebracht. Eerder las ik Weer zo’n stom liefdesverhaal en vond het een leuk debuut. Zal ik van haar nieuwste werk wederom kunnen genieten?
Hope heeft het geluk niet echt aan haar kant momenteel. Haar relatie is verbroken, ze heeft weinig geld en dan vraagt haar vriendin haar ook nog eens mee op een cruise van 10 dagen. Ze gaat mee en al snel moet ze toegeven dat ze zich vermaakt op het schip. Ze ontmoet al snel de Engelse Felix en de klik is er al snel. Waar hij uit een voorkomen familie komt, waarmee hij op de cruise is, heeft zij weinig en gaat er nog het een en ander fout. Als de twee verliefd worden, lijkt de cruise geweldig te worden. Allebei hebben ze nog nooit zoveel een andere gevoeld, maar dan komt Hope iemand tegen die ze echt niet wilde zien. De onzekerheid komt om de hoek kijken en de liefde tussen haar en Felix kijkt bekoeld. Maar dan stranden ze allebei, los van elkaar wanneer ze de boot missen. Hoe gaan ze dit oplossen en hoe kunnen ze zonder paspoort en geld nu overleven samen of los van elkaar?
Doyle heeft net als bij haar voorganger een heerlijke cynische schrijfstijl waarbij een glimlach geregeld op je gezicht zal verschijnen. Naast liefde en prachtige dagen vol met zon en activiteiten, voel je ook de liefde en emotie bij zowel Hope als Felix. Want niet alles is vol leuke momenten en dat geeft het boek juist een fijne balans. Er zijn genoeg momenten die je letterlijk voor je ziet en dat maakt het boek zo plezierig om te lezen. Maar naast de hilarische momenten voelde ik ook genoeg liefde en de wil om wat van het leven te willen maken. Ook het verschil in leefstijl laat Doyle goed doorschemeren en dat vond ik ook een pluspunt binnen de verhaallijn.
Eerlijk gezegd vond ik Totaal overboord net een tikkeltje beter dan zijn voorganger. Ik genoot continue van de verhaallijn en de personages, ook al is het best wel een voorspelbaar verhaal. De setting is goed gekozen zeker door de verschillende karakters en de activiteiten aan boord. Ik heb genoten en deel graag 4 sterren uit. Kom maar op met het derde deel van deze auteur.