Moordvent is een mooi debuut, maar miste de echte spanning (3.5*)
Moordvent is het debuut van Jolanda Wesselink. In haar boek neemt ze de lezer mee in het leven van Ellen die in een toxic relatie zit. Hoe kan ze hier ooit uitraken terwijl ze voor de buitenwereld zo'n succesvolle carrièrevrouw lijkt te zijn?
Wanneer Ellen Johan ontmoet, die een aantal jaar ouder is dan haarzelf, lijkt ze de liefde van haar leven gevonden te hebben. Maar langzaamaan claimt hij haar meer en mishandelt hij haar ook. Ondertussen gaat haar werk goed en voor de buitenwereld lijkt er weinig aan de hand. Alleen haar stiefmoeder heeft zo haar vermoedens. Als het haar lukt om bij hem weg te gaan, pakt ze de auto en rijdt van Frankrijk richting Spanje waar ze haar rust lijkt te vinden binnen communes. Ze leert weer liefde te vinden, maar haar wens van een kind lijkt niet vervult te worden. Als alle pijlen eindelijk naar een mooi leven lijkt te leiden, slaat het noodlot bijna toe. Zal haar leven ooit in rustig vaarwater terecht komen?
Moordvent is het debuut van de auteur en ik moet zeggen dat de schrijfstijl heel beeldend en vlot geschreven is. Je voelt met Ellen mee en je hoopt zo dat het goed met haar blijft gaan. Waar ik toch wat moeite mee had is het genre waar Moordvent onder is geplaatst. Het leest niet als een thriller maar eerder als een psychologische roman. Het feit dat Johan haar leven beheerst en narcistische trekken heeft, gebeurt er qua spanning te weinig om een thriller genoemd te worden. Esselink laat zien wat gaslighting doet met de persoon die het overkomt. De weg naar geluk beschrijft ze mooi en zelfs met een tikkeltje spicy scenes voelt het allemaal goed aan.
Esselink mag trots zijn op haar debuut. Ik hoop dat haar boek genoeg aandacht krijgt en met deze blogtour is dat al een mooie stap. Ik vond het genre alleen misleidend, maar dat mag het debuut van de auteur zeker niet onderdoen. Moordvent krijgt van mij 3.5 sterren.