Heerlijk verhaal ondanks dat ik de twee eerste delen niet heb gelezen

A van Steeg 26 december 2025
Winter in de Ierse brievenbibliotheek van Jana Scihkorra is het derde deel in de Iers geluk serie, maar voor mij de eerste kennismaking met de auteur en de serie. Sophie keert terug Rainbow-Hearts-Library waar ze haar vriendinnen gaat bezoeken en na gaat denken over haar toekomst. Maar wat als haar hulp opeens nodig is? Lukt het dan na te denken over haar toekomst.

Sophie heeft al jaren ideeën over haar leven, maar ze moet nu toch concluderen dat hier niet veel van terecht is gekomen. Als ze terugkeert naar haar dorp en haar vrienden en bekenden weer ziet, ontmoet ze ook de knappe Hayden. Hij is de kleinzoon van meneer Donnelly en als hun hulp van pas komt in de bibliotheekbus, zien de twee elkaar veel. Ze vinden elkaar leuk, maar het lijkt alleen voor de periode voor de kerst en kort erna mogelijk te zijn. Daarna pakken ze beiden hun leven thuis weer op. Maar wat als de twee elkaar te leuk vinden? Zijn er dan toch nog andere mogelijkheden?

Toen ik begon aan de Winter in de Ierse brievenbibliotheek viel mij gelijk de vlotte schrijfstijl op. Ik waande me al snel in Ierland en genoot van de winterse sferen en het dorpje. Sophie is een net dertiger die nog zoveel wil met haar leven maar er lijkt maar niks te lukken. als ze terugkeert rond de kerst naar haar geboortedorp. Al snel ontmoet ze daar Hayden die er wel knap uitziet, maar niet echt tastbaar lijkt. Langzaamaan trekken de twee dichter naar elkaar toe en dat wordt nog meer als ze samen op de bus rond gaan. De liefde kriebelt steeds verder vort, maar dan lijkt Hayden een geheime agenda te hebben. Zal Sophie echt teleurgesteld worden nu ze eindelijk een man gevonden lijkt te hebben? Dit gegeven weet de auteur heel mooi door het verhaal heen te leiden.

Ondanks dat het het derde deel is in de Ierse geluk serie, had ik het idee het verhaal goed te kunnen volgen. Ik miste voor mij gevoel geen essentiële informatie voor het verloop van het verhaal. Ik genoot van de setting en de personages en las het boek dan ook vrij vlot weg.

Winter in de Ierse brievenbibliotheek was voor mij een fijne roman die echt de juiste ingrediënten kent. Ik denk dat de serie zelf ook heel leuk is gezien dit deel. Ik hoop in de toekomst nog eens van haar te lezen, als mijn planning dit toelaat. Ik geef voor nu 4 sterren.

Meer recensies van A van Steeg