Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jennifer Nansubuga Makumbi

Artikelen 1 beschrijving bewerken

Jennifer Nansubuga Makumbi (Kampala, Oeganda) schrijft romans en korte verhalen. Ze studeerde en doceerde Engelse literatuur in Oeganda, voordat ze in 2001 haar studie voortzette in Manchester, Groot-Brittannië. Met Kintu won ze in 2013 het Kwani Manuscript Project en in 2018 de Windham-Campbell Prize. Kintu wordt bejubeld als dé grote Oegandese roman, als een moderne klassieker, en ontving lyrische recensies in zowel Oeganda alsook in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Zo is Makumbi verkozen tot een van de interessantste BAME-schrijvers (Black, Asian and Minority Ethnic) door dichter Jackie Kay in samenwerking met de International Literature Showcase en het National Centre for Writing. In januari 2019 trad Makumbi op als gastspreker bij het Winternachtenfestival als onderdeel van het programma ‘Imagine Africa is the Future’. Naar aanleiding van dit bezoek verschenen al grote interviews met haar in het NRC Handelsblad en Het Parool en een prachtige bespreking in de Volkskrant.

Jennifer Nansubuga Makumbi woont in Manchester, waar ze Creatief schrijven doceert aan de universiteit, en werkt momenteel aan haar tweede roman.

Laatste bewerking door Anouk (Hebban Crew) op 17/09/2020
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

De eerste vrouw - Jennifer Nansubuga Makumbi Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Jennifer Nansubuga Makumbi

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken