Advertentie

Johan Fretz

Artikelen 2 Newsroom 3 Spots 1 Topics 1 beschrijving bewerken

Johan Fretz (1985) studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, waar hij zich ontwikkelde als een politiek bevlogen acteur annex cabaretier. Hij schreef gepeperde opiniestukken voor de Volkskrant, joop.nl en dejaap.nl, NRC Handelsblad en toerde door het hele land met zijn muzikale cabaretgroep De Gebroeders Fretz, waarmee hij ook een platencontract in de wacht sleepte.

Zijn debuutroman Fretz 2025 kwam in 2012 uit en Fretz was binnen een week talk of the town: grote interviews en profielen verschenen onder andere in De Volkskrant, NRC en Parool, en Fretz stal de show in een uitzending van Pauw & Witteman. Marc Cloosterman prees het boek in de Standaard der Letteren en het werd genomineerd voor een Vlaamse debuutprijs.

Inmiddels heeft Johan een column in de Volkskrant en is hij van tijd tot tijd tafelheer bij De Wereld Draait Door. Met De Gebroeders Fretz staat hij in de theaters met het stuk Revolte!.

Laatste bewerking door Soraya Vink op 10/05/2019
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

3PAK 2020 - Danielle Bakhuis Pepijn Lanen ... Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics

Johan Fretz wint Boekhandelsprijs 2019
door Sander (Hebban Crew) 3 reacties 1 like

Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken